Kraj Vysočina podpoří Duklu Jihlava v nejvyšší soutěži částkou 1,7 milionu korun

20.06.2017 / Zdeněk Drla

Mezi významné partnery A-týmu Dukly Jihlava v nadcházející extraligové sezoně se zařadil Kraj Vysočina. Na úterním jednání schválili krajští zastupitelé podporu nováčkovi nejvyšší tuzemské soutěže ve výši 1,7 milionu korun. Informuje o tom agentura ČTK.

Částka 1,7 milionu korun má A-týmu Dukly Jihlava, který se po 12 letech vrací do extraligy, pomoci se vstupem mezi tuzemskou hokejovou elitu a udržení nejvyšší soutěže. Podpora má být využita především na stabilizaci hráčského týmu tzn. na zajištění hráčských smluv, píše se v tiskové zprávě po zasedání krajského zastupitelstva (celá zpráva zde).

Nová forma podpory od samosprávného celku těší jednatele Dukly Jihlava Bedřicha Ščerbana: "S Krajem Vysočina spolupracujeme dlouhodobě. Jednání byla vždy korektní. Výraznou měrou Kraj Vysočina podporuje Krajské centrum talentované mládeže (KCTM), které rozvíjí hokejové talenty napříč celou Vysočinou bez rozdílu klubové příslušnosti. Systém tohoto projektu po letech převzal i Český svaz ledního hokeje a rozjel VTM - Výchovu talentované mládeže ve všech krajích celé České republiky. Kraj Vysočina je i nejvýznamnějším partnerem česko-finské Mezinárodní sportovní školy (sedmý ročník proběhne na konci července v Jihlavě a kromě hokeje je do projektu zapojen třetím rokem i florbal - pozn. aut.), kdy vedle sportovní stránky navazují česká a finská strana vztahy i v jiných oblastech," říká jednatel Dukly Jihlava.

Kraj Vysočina podporuje dlouhodobě žákovský a mládežnický hokej na Vysočině. Na sklonku roku se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě pravidelně koná turnaj O pohár hejtmana Kraje Vysočina, kde měří síly špičkové žákovské týmy z celé republiky, které konfrontují své dovednosti i se zahraničními účastníky. Loni napsal již desátou kapitolu.

Nyní bude Kraj Vysočina podporovat i seniorský hokej v Jihlavě...