Polovina hráčů Dukly bude trávit dovolenou doma, další míří za hranice republiky

02.07.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Poslední červnový čtvrtek skončila A-týmu Dukly Jihlava první část letní přípravy, která probíhala téměř výhradně v posilovně. Hráči náročný šestitýdenní dril zvládli a na rozlučce prozradili, jak si užijí letní dovolenou. Hned jedenáctka jihlavských hokejistů bude trávit volno v České republice, další poletí za teplem k moři nebo se budou věnovat rodině, přítelkyni či dětem. Nedávno narozeného potomka si bude užívat obránce David Kajínek, kterého se na rady ohledně novorozeněte může ptát Anatolij Protasenja, jehož přítelkyně čeká miminko. Áčko Dukly se opět sejde třetí týden v červenci, kdy se k týmu připojí i zahraniční posily.

Jan Brož, Tomáš Čachotský, David Čermák, David Kajínek, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Václav Rezek, Petr Ulrych, David Váňa, Jan Zdráhal. To je výčet hokejistů A-týmu Dukly, kteří si zasloužený odpočinek užijí doma. Na chalupě, s rodinou, s přáteli, na vodě, s dětmi... V případě Tomáše Čachotského si můžete být takřka jistí, že si jako velký a náruživý fanoušek silniční cyklistiky nenechá ujít Tour de France, jenž odstartovala prvního července. Menší technické problémy způsobily, že ve videoanketě chybí Petr Šidlík, který bude trávit letní dovolenou také doma. Pár dní zpátky totiž absolvoval operaci a bude na sobě pracovat, aby byl brzy fit a v dobré kondici.

K moři a k teplu se určitě vydají Lukáš Anděl, Adam Zeman, Lukáš Žálčík, Filip Seman, Tomáš Jiránek a Jakub Suchánek. Nebo také Anatolij Protasenja, jenž však čeká, co jim doporučí pan doktor na kontrole. Přítelkyně rodáka z Minsku je totiž v radostném očekávání. Na dovolenou odletí i Josef Skořepa, jeho spoluhráč z útočných řad Richard Diviš se bude věnovat přítelkyni. Do hor k našim rakouským sousedům vyráží s rodinou Jakub Škarek. Hodně napilno bude mít jeho gólmanský kouč Petr Jaroš, který je pozván na development kemp Detroitu Red Wings.

Většina hráčů zároveň podotýká, že se během dovolené bude individuálně připravovat na nadcházející těžkou sezonu. Bude to potřeba – Dukla Jihlava si totiž po dvanácti letech znovu zahraje nejvyšší českou hokejovou soutěž.

Videoanketa: Jak bude trávit A-tým Dukly Jihlava letní dovolenou?

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla