Na spolupráci s Larsem se moc těším, protože nás může oba dva obohatit, říká Jakub Škarek v offline rozhovoru

04.07.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Šestý a poslední offline rozhovor v uplynulé sezoně patřil Jakubu Škarkovi. Talentovaný gólman, jenž si v právě skončeném ročníku zachytal i za Spartu a na mistrovství světa za národní tým do 20 a do 18 let, se na extraligu těší. „Určitě nás nečeká nic snadného, protože to bude pro Duklu první rok v nejvyšší soutěži po dlouhé době. Doufám, že budeme dobrá parta a zvládneme to dobře,“ přeje si sedmnáctiletý gólman, který během odpovídání nezapřel veselou povahu – na jeden dotaz odpověděl norsky a do kamery zazpíval oblíbený chorál „Ta Jihlavská, naše Dukla.“

Prvním respondentem offline rozhovoru v sezoně 2016/2017 byl Jiří Říha. Před startem semifinále odpovídal na dotazy fanoušků Tomáš Jiránek. Po úspěšném kvalifikování Dukly do baráže šel na offline útočník Josef Skořepa a den před postupovým zápasem s Karlovými Vary si našel čas také obránce Petr Šidlík. Poté mohli příznivci červenožlutých barev posílat vzkazy hráčům a vůbec celému klubu k příležitosti postupu do extraligy a závěrečným zpovídaným se stal gólman Jakub Škarek.

Kompletní odpovědi Jakuba Škarka v offline rozhovoru

Odchovanec Dukly Jihlava si počínal jako zkušený mazák, bryskně zasedl k počítači a jal se odpovídat na zvídavé otázky fanoušků. „Od mala jsem byl velkým fanouškem Dukly a tím, že se mi dostalo možnosti hrát za A-tým v takto mladém věku, se mi splnil můj velký sen,“ hlásí upřímně při vzpomínce na svůj start za Áčko, když mu bylo teprve patnáct let. „Ze začátku jsem býval hodně nervózní, ale spoluhráči mi vždy pomáhali a byli na mě moc hodní, takže mi to velmi ulehčili,“ váží si zpětně podpory svých starších a zkušenějších kamarádů v týmu.

Moc dobře se ví, že Jakub Škarek nezkazí žádnou legraci. Svojí usměvavou povahu ukázal také v offline rozhovoru. „Hei Jarko, Norwegian men ikke så bra, men jeg tror at med Lars snakke minst engelsk,“ zní jeho odpověď na to, zda umí alespoň trošku norsky, aby mohl se svým novým parťákem Larsem Voldenem trošku komunikovat a hned prozrazuje, s kým si nejvíce rozumí v kabině. „Rozumím si se všemi, ale kdybych měl jmenovat, tak bych řekl Lukáše Sáblíka, Lukáše Anděla a Petra Šidlíka, se kterým se vzájemně škádlíme,“ usmívá se a svá slova hned potvzuje. „Osobně se při hře z ničeho moc nenervuji. Maximálně když Petr Šidlík rozehrává,“ rozesměje se za počítačem.


Vážnou tvář naopak nasadí při dotazu, zda je zázemí Horáckého zimního stadionu skutečně tak hrozné. „Je vidět, že stadion už má něco za sebou. Ale musím říct, že kdykoliv teď jdu po zimáku, tak se tady něco opravuje. Lidi dělají maximum, aby to tady dali do nějakého pořádku a bylo to v rámci možností dobré,“ chválí práci dělníků, kteří pracují na HZS tak, aby splnil licenční podmínky pro extraligu (redakce Dukly bude o úpravách stadionu v nejbližší době informovat – pozn. aut.). A právě na extraligu se Jakub Škarek hodně těší. Loni si jí úspěšně zachytal ve Spartě Praha, letos bude hájit branku svého mateřského klubu. „Určitě to pro nás nebude snadné, protože to bude pro Duklu první rok po dlouhé době v nejvyšší české soutěži. Ale myslím si, že budeme mít dobrý tým. Doufám, že budeme dobrá parta a zvládneme to dobře,“ vyslovuje přání svoje i početných zástupů jihlavských fanoušků.

Offline rozhovor s Jakubem Škarkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Další offline rozhovor přinese redakce webu HC Dukla Jihlava v srpnu 2017