Během přípravy nastaly chvíle, kdy jsme toho měli plné zuby. Byla hodně náročná, shodli se junioři Dukly

12.07.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Téměř jedenáct týdnů. Tak dlouhá byla letošní první fáze letní přípravy pro jihlavské juniory. První polovina byla zaměřena na delší běhy, ve druhé části se přešlo spíše na posilovnu, kratší běhy a odrazovou sílu. Asi není těžké uhádnout, co hráčům „vonělo“ více. „Určitě posilovna. Běhy moc nemusím, ale na kondici jsou asi potřeba,“ podotkl útočník Jiří Slabý a jeho spoluhráč z obrany Matěj Vála přitakal. „Více mi vyhovovala druhá část, kdy byla posilovna, krátké běhy a už jsme chodili na led,“ hlásil během závěrečného dne přípravy při beachvolejbalovém turnaji.

útočník Jiří Slabý během posledního dne první fáze letní přípravy upřímně sdělil, jak se s celým jedenáctitýdenním drilem vypořádal. „Letní příprava s týmem byla dobrá, ale nastaly chvilky, kdy už jsme toho měli plné zuby.“ Hned vzápětí doplnil, že pro něj určitě byla lepší posilovna, jelikož běhy z první poloviny letního drilu příliš nemusí. O to více se pak těšil na druhou část přípravného cyklu a zejména na jeho závěr, kdy junioři vyjeli na led. „Na něj jsme se hodně dlouho těšili. Byli jsme strašně nedočkaví a hlavně, když byla venku taková vedra. Na malém zimáku je chládek a alespoň jsme se ochladili,“ vypočítává plusové body ledu na Zimáčku během letních dnů.

Fotogalerie: Trénink juniorů Dukly na ledě během letní přípravy 2017

Fotogalerie: Turnaj juniorů v beachvolejbalu

Takřka podobný názor k tréninkům na ledě měl i obránce Matěj Vála. „Byli jsme za to nesmírně rádi, protože je to pořád lepší než běhat nebo být v posilovně.“ Zadák, který si v uplynulé sezoně vyzkoušel i dva zápasy za A-tým Dukly, také vyřkl, že pro něj byla první polovina přípravy složitější. „Nejhorší pro mě byly výběhy na Šacberk, protože nemám rád dlouhé běhy ani kopce. Druhá část s posilovnou, krátkými běhy a chozením na led mi vyhovovala více,“ sdělil hokejista, který nedávno dovršil hranici plnoletosti.

Oba dva hráči získali v předešlé sezoně se starším dorostem bronzové medaile. Letos je čeká skok o kategorii výše, budou totiž nastupovat za juniory. Co od nového soutěžního ročníku čekají? „Tak samozřejmě titul,“ neváhal Jiří Slabý ani na okamžik s odpovědí, ale poté zvážněl. „Jsem zvědavý hlavně na rozdíl mezi starším dorostem a juniorkou. Ale myslím si, že to zvládneme všichni,“ neztrácí optimismus do extraligové sezony 20107/2018. „Budeme se hodně snažit. Snad tým nějak slepíme dohromady a uděláme úspěch,“ přeje si Matěj Vála.

Útočník Jiří Slabý a obránce Matěj Vála o letní přípravě juniorů 2017

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Beachvolejbalový turnaj, který byl na pořadu poslední den první části juniorské letní přípravy, svedl proti sobě hráče a trenéři. Zatímco kouči Karel Nekvasil s Richardem Adamem hráli ve dvojici, jejich svěřenci vytvořili čtyři tříčlenné týmy. Z vítězství se nakonec radovalo právě trenérské duo Nekvasil-Adam před trojicí Jiří Slabý, Oliver Havelka a Daniel Dvořák. Oba týmy odešly poražené pouze v jednom případě. Pomyslné třetí místo obsadili Lukáš Mareš, Aleš Krtek, Richard Peschout, čtvrtí skončili Lukáš Jindra, Vladimír Srnský a Dominik Adam. Ti zapsali dvě porážky. Trio Matěj Vála, Karel Strnad a Daniel Šťastný svojí hrou rozdávalo plné doušky radosti a jejich oku lahodící beachvolejbal jim vynesl pátou pozici.

Závěr první části letní přípravy juniorů – trénink na ledě a turnaj v beachvolejbalu

Autor videa: Tomáš Lysý


Čtěte také:

Druhá část přípravy nám ukázala hodně věcí, říká trenér juniorů Dukly Karel Nekvasil

Junioři znají jízdní řád extraligy. Formát soutěže se znovu mění

Mládežníkům vrcholí příprava, mají za sebou výstupní fyziceké testy

První polovina přípravy byla pro kluky asi horší než ta, která je čeká nyní, povídá trenér juniorů Karel Nekvasil

Peklo na Šacberku. Junioři Dukly cedili litry potu při výbězích nejtěžší části jihlavské sjezdovky