Druhá část přípravy nám ukázala hodně věcí, říká trenér juniorů Dukly Karel Nekvasil

12.07.2017 / Tomáš Kalas

Bez jednoho týdne tři měsíce trvala první polovina letošní přípravy juniorů jihlavské Dukly. Trenér Karel Nekvasil ji sám rozdělil do dvou částí. „Ta první, která trvala přibližně čtyři týdny, byla hodně zaměřena na vytrvalost, dlouhé běhy, takové nepříjemné věci, které k hokeji patři. Potom následovala druhá část, kdy jsme byli hodně v posilovně, zařadili i tréninky na ledě, myslím si, že už to pak i kluky bavilo mnohem víc,“ říká kouč s tím, že s hráči se opět sejde třetí týden v červenci.

Druhá část přípravy dle Karla Nekvasila ukázala realizačnímu týmu hodně věcí, jak ohledně fyzické kondice, tak i charakteru. „Během pěti tréninků na ledě jsme hráče poznávali, ať už to bylo jejich bruslení, individuální dovednosti nebo i charakter.“ Trenér nicméně sám připouští, že na závěry ohledně jednotlivých hráčů je ještě čas. „Abychom říkali konkrétní věci, na to je ještě brzy a necháme to až na srpen, po přípravných utkáních,“ dodává Karel Nekvasil.

Fotogalerie: Tréninky juniorů na ledě během letní přípravy

Fotogalerie: Beachvolejbalový turnaj juniorů

Závěr první poloviny přípravy si junioři zpestřili turnajem v beachvolejbalu v areálu Vodního ráje. Sám trenér spolu s kolegou Richardem Adamem bojovali proti trojicím složených ze samotných hráčů. „Proti nejnižším hráčům v týmu jsme prohráli, z čehož nemáme úplnou radost, ale druhý tým byl poražen v poměru 21:5, zatím je tedy vše v pohodě,“ dodává s úsměvem. Nakonec mělo trenérské duo důvod k radosti, neboť celý beachvolejbalový turnaj vyhrálo.

Na ledě se znovu junioři sejdou v pondělí 23. července, od 9:00 totiž hráče čeká testování. „Po dopoledním testování jdeme trénovat již odpoledne, a to klasicky dvě fáze, tj. na suchu a na ledě.“ V závěru druhé půlky přípravy je na programu celkem deset přátelských utkání (program utkání a kádr juniorů v textu níže - pozn.aut.). Dozná soupiska juniorů nějakých změn? „Ozval se nám jeden hráč, že by zde chtěl zkusit hrát. Absolvoval dva tréninky, na suchu a na ledě. Nyní záleží, jak se domluví v Třebíči, jestli to tady zkusí. Říkal jsem, že mu šanci dám a bude záležet na něm a klubu, zda do toho budou chtít jít nebo ne. V půlce srpna řeknu, jestli ano nebo ne,“ uzavírá rozhovor.

Videorozhovor s trenérem juniorů Karlem Nekvasilem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Kádr juniorů v letní přípravě

Brankaři: Jan Brož, Jaroslav Juda, Daniel Šťastný
Obránci: Oliver Havelka, Patrik Hrabaň, Aleš Krtek, Lukáš Mareš, Ladislav Pospíchal, Vojtěch Pražák, Vladimír Srnský, Matěj Vála, David Váňa
Útočníci: Dominik Adam, David Čermák, David Donda, Pavel Hendrych, Adam Hrbatý, Lukáš Jindra, Slavomír Kadleček, Sean Norris, Richard Peschout, Jiří Slabý, Karel Strnad, Milan Strnad, Joshua Waller


Příprava juniorů 2017 – trénink na ledě a turnaj v beachvolejbalu

Autor videa: Tomáš Lysý


Rozpis přípravných zápasů juniorů

1.8.2017: Dukla Jihlava - Hradec Králové
3.8.2017: Dukla Jihlava - Mladá Boleslav
9.8.2017: České Budějovice - Dukla Jihlava
10.8.2017: Hradec Králové - Dukla Jihlava
16.8.2017: Dukla Jihlava - České Budějovice
17.8:2017: Dukla Jihlava - Dynamo Pardubice
22.8.2017: Dynamo Pardubice - Dukla Jihlava
23.8.2017: Dukla Jihlava - Kometa Brno
31.8.2017: Mladá Boleslav - Dukla Jihlava
Desátý přípravný zápas bude upřesněn...


Čtěte také:

Během přípravy nastaly chvíle, kdy jsme toho měli plné zuby. Byla hodně náročná, shodli se junioři Dukly

Mládežníkům vrcholí příprava, mají za sebou výstupní fyzické testy

Junioři znají jízdní řád extraligy. Formát soutěže se znovu mění

První polovina přípravy byla pro kluky asi horší než ta, která je čeká nyní, povídá trenér juniorů Karel Nekvasil

Peklo na Šacberku. Junioři Dukly cedili litry potu při výbězích nejtěžší části jihlavské sjezdovky