První kolo extraligy je tu. V úvodním zápase sezony přivítá Dukla na svém ledě Mladou Boleslav

06.09.2017 / Pavel Křivan

Dlouhé čekání na návrat do extraligy, které bylo možná i snem některých fanoušků, se stává skutečností. V pátek 8. září 2017 v 17:30 vstoupí hráči jihlavské Dukly do úvodního kola nové extraligové sezony 2017/2018, když na Horáckém zimním stadionu přivítají soupeře z Mladé Boleslavi. Buďte u toho i vy a přijďte podpořit domácí Duklu v prvním střetnutí naší nejvyšší hokejové soutěži. Vstupenky si můžete zajistit již nyní v síti Ticketportal, organizační opatření k zápasu najdete zde. Zápas bude přenášen prostřednictvím textového onlajnu, nebo přes TV Tipsport a HokejkaTV.

Dvanáct titulů Dukly, dvanáctiletá prodleva, kdy Jihlava nehrála extraligu, dvanáctka jako číslo, které měl současný jednatel klubu Bedřich Ščerban na dresu, když jako kapitán zvedl poslední jihlavský titul. Nyní přichází nová klubová éra – Dukla začíná žít svůj třináctý život.

Před týdnem se mohli příznivci žlutočervených barev setkat a seznámit s hráči v osobním kontaktu na Fans day Dukly Jihlava. V pátek 8.9.2017 však už budou sledovat jejich výkony z ochozů Horáckého zimního stadionu. Jihlavská Dukla se po dvanáctileté odmlce vrací zpět do extraligy a v úvodním mistrovském zápase může zaútočit na první body této sezony. „Očekávám, že budeme hrát dobrý hokej, že sem budou chodit lidi rádi a všem extraligovým týmům budeme vyrovnaným soupeřem. A společně si tady užijeme parádní sezonu,“ uvedl v nedávném videorozhovoru útočník Jiří Rys po setkání s fanoušky. Zda se se naplní jeho slova už v prvním zápase proti Mladé Boleslavi se můžete přesvědčit sami na vlastní oči od 17:30. Právě pro něj může mít zápas hodně zajímavý nádech. Je odchovancem Mladé Boleslavi a prakticky celou svojí kariéru strávil v tomto klubu.


BK Mladá Boleslav

Také na druhá straně je o motivaci postaráno. Mladá Boleslav před svým startem do nové sezony podstoupila několika změnám a to nejen v soupisce mužstva. Na pozici trenérů se usadila dvojice, která je v Jihlavě dobře známá. Jsou jimi trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík, kteří ještě v loňském roce režírovali a burcovali jihlavské střídačky. Další jménem, které se objevilo v kádru Boleslavi, je Jiří Říha. Tohoto nejproduktivnější obránce loňského ročníku WSM ligy, jenž utvořil nový střelecký a bodový rekord mezi obránci v druhé nejvyšší české soutěž, netřeba dlouho představovat. Ještě dnes figuruje v živé paměti nejednoho fanouška červenožlutých barev, jelikož byl jedním z hlavních pilířů postupového kádru a právě on vstřelil v 11. kole baráže gól na 2:2. Bod za tuto remízu v základní hrací době stačil Jihlavě k návratu do extraligy. O tom, kdo dále posílil a naopak opustil mladoboleslavské hráče se můžete podívat zde.

Mužstvo Mladé Boleslavi se umístilo v minulém ročníku extraligové ročníku na desáté příčce a před startem do nové sezony má odehraných osm přípravných utkání. V prvním zápase si dokázalo poradit ve venkovním zápase s Plzní 4:1. V následujícím domácím utkání porazilo celek Znojma rozdílem jedné branky 3:2, ale v odvetném zápase na ledě Orlů podlehlo 6:7. Tým z města Škodovek poté odcestoval do Litvínova, kde také prohrál o gól 4:3. V domácím prostředí však stejného soupeře udolal výsledkem 5:2. V dalším utkání Bruslařský klub hostil karlovarskou Energii a musely rozhodnout až nájezdy, z nichž radostněji odcestoval soupeř a odvezl si tak výhru do lázeňské města 4:3. Poslední dvě přípravná utkání sehráli boleslavští hokejisté s pražskou Spartou, když nejprve v Praze zvítězili v prodloužení 2:1 a poté na vlastní půdě porazili Sparťany 3:2. Mladá Boleslav měla tedy v přípravných zápasech bilanci pěti výher a tří porážek.

Mladá Boleslav se naposledy představila ve vzájemném utkání na Horáckém zimním stadionu 27. ledna 2014, kdy ve 44. kole 1. ligy zvítězila nad Duklou 2:1, a tak po necelých čtyřech letech se vrací zpět na jihlavskou ledovou plochu.

Aktuální soupiska
Realizační tým


Poslední vzájemný zápas:

1. liga 2013/2014 - 44.kolo: HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Haluza (Prokš, Zeman) – 13. Jarůšek (Toman, Nouza), 18. Mikulík (Broš, Klimenta). Rozhodčí: Schmejkal, Smitka – Beneš, Svobodová. Vyloučení: 6:10, navíc Hubáček (Jihlava) - Broš (Boleslav) 5 minut + do konce utkání. Využití 0:1.V oslabení: 0:0. Diváci: 1709. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Dukla Jihlava: Rittich – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Prokš, Zeman, Haluza – Seman, Hubáček, Důras – Kuřítko, Velecký, Malec – Vysloužil, Březina.
BK Mladá Boleslav: Valent – Bohunický, Toman, Kurka, Meland, Protivný, Ovčačík, Němeček – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Nouza – Kubica, Lenc, Klimenta – Látal, Musil, Starý.


NAPOSLEDY V JIHLAVĚ. V posledním duelu na horáckém zimním stadionu podlehla Dukla Mladé Boleslavi v 44. kole 1.ligy 1:2. Foto:Zbyněk Zápotočný


Následující zápasy Dukly Jihlava:

Neděle 10.9.2017, 15:00: HC Sparta Praha – HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 12.9.2017, 17:30: HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec
Pátek 15.9.2017, 17:30: Piráti Chomutov – HC Dukla Jihlava

1. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje, pátek 8.9.2017:

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec (17:20)
HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Vítkovice Ridera - Aukro Berani Zlín (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov (17:30)
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha (18:00)
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové (18:00)