Každého bude do večera mrzet, že se prohraje. Ale zítra je nový den, zůstává pozitivní Radoslav Macík

13.09.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Velká snaha a bojovnost. Tato charakteristika společně platí pro všechny tři úvodní zápasy Dukly v nové extraligové sezoně. Nechybělo moc a Jihlava by měla více bodů, než dosavadní dva získané. Na to se ale nehraje, důležité jsou výsledky. K dvěma získaným proti Mladé Boleslavi zatím jihlavští hokejisté žádné další nepřidali, ačkoliv jsou pro soupeře vyrovnaným protivníkem. „Měli jsme nějaké šance, mohli jsme dát nějaký gól a mohlo to být trošku jinak. Proti Třinci to byl náš třetí zápas. Nic se neděje, makáme dále, celá sezona je před námi,“ hlásí slovenský reprezentant Radoslav Macík.

Oceláři šli do vedení již ve čtvrté minutě. To je jedna z věcí, na kterou si Dukla bude muset dát pozor. I v druhém kole proti Spartě dostala brzký gól. Druhou věcí je důraz v předbrankovém prostoru. Sparťané takto vyrovnali ve 40. minutě na 2:2, což byl zřejmě klíčový moment celého zápasu. Úvodní gól zápasu Jihlava – Třinec padl také z bezprostřední blízkosti. Červenožlutí naopak své šance neproměnili. Půlminuty před koncem první části se po zmatcích v třinecké obraně dostal mezi kruhy k puku Radoslav Macík, jenže šibenici těsně minul. „Měli jsme nějaké šance, mohli jsme dát gól a zápas mohl být jiný. Je velká chyba celého mužstva, že jsme nedali gól. Ne, že bychom ho nechtěli dát. Makali jsme, góly nepadly. Nic se neděje, zítra bude nový den,“ hlásí pětadvacetiletý hokejista.

Zároveň však oceňuje kvalitu soupeře, Třinec totiž patří ke špičce české extraligy. „Možná měl v utkání trošku navrch,“ uvědomuje si, že se Ocelářům náramně hodila první vstřelená branka, v prostřední části pak druhá a následné hlídání vedení. Góly totiž stříleli pouze hosté, ačkoliv každý chvilku tahal pilku. „Místy jsem se cítil dobře, místy zle. Podle toho, jaké bylo střídání. Někdy jsme byli u nich na puku a dokázali jsme něco vytvořit. Ale někdy to bylo takové, že jsme nevyšli ze třetiny. Šlo o takový smíšený zápas. Třinec je dobrý, byli jsme mu vyrovnaným soupeřem a není se za co stydět,“ myslí si Rado Macík.

VIDEOOHLASY S RADOSLAVEM MACÍKEM


Na druhou stranu, ačkoliv byla Dukla vyrovnaným soupeřem nejen Třinci, ale i před tím Spartě a v úvodním kole Mladé Boleslavi, body získala pouze proti BK. „To je moc hezké, že náš výkon působil sympaticky, ale za to moc bodů nesebereme. Divákům se to muselo líbit nebo snad líbilo. Pro nás jsou ale v tuhle chvíli podstatné body. Ty nemáme a budeme se o ně rvát v dalším utkání,“ dívá se již Jakub Suchánek na další utkání, které jihlavští hokejisté odehrají v pátek 15. září na půdě doposud stoprocentního Chomutova.

Od minulého pátku tak půjde o čtvrté extraligové utkání. „Síly se pravidelně rozkládají mezi většinu hráčů. V tomhle bych problém neviděl. Zápasů je více, sezona začala, sil jsme nastřádali během léta dost. Toto není absolutně žádný problém,“ hovoří sympatický a urostlý zadák, jenž má za sebou pětileté angažmá ve Francii. A právě při utkání s Třincem seděli v ochozech Horáckého zimního stadionu mj. jeho dva francouzští známí.

VIDEOOHLASY S JAKUBEM SUCHÁNKEM


TRENÉŘI: FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA) A VÁCLAV VARAĎA (HC OCELÁŘI TŘINEC)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC OCELÁŘI TŘINEC 0:2

Autor videa: YouTube HZStv1