Předvedli jsme dobrý výkon, ale bohužel to tentokrát nevyšlo, hodnotí utkání na Spartě útočník Lukáš Anděl

11.09.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Podobně jako doma proti Mladé Boleslavi, také v o2 aréně sehrála Dukla Jihlava vyrovnaný zápas. Také konečný výsledek byl stejný – 4:3. Zatímco na Horáckém zimním stadionu brali červenožlutí dva body po výhře v prodloužení, tentokrát prohráli na Spartě v základní hrací době. Porážka musí být rychle hozena za hlavu, již v úterý 12. září čeká Duklu další zápas, kdy doma přivítá Třinec. „Těšíme se na každý zápas a když budeme pokračovat v takových výkonech, tak doma nějaké body uděláme,“ věří útočník Lukáš Anděl.

Odchovanec jihlavského hokeje zapsal v polovině první třetiny nejen úvodní gól Dukly na kluzištích soupeře, ale také svojí premiérovou trefu v extralize. „Viděl jsem, jak Šídlo od modré nahazoval puk. Sjel jsem si od kruhů na dorážku a odrazilo se to ke mně,“ ohlíží se za svým gólem. Pokud je v týmové pokladně příspěvek za první extraligový gól, tak musí mít pokladník pořádnou radost. V prvních dvou zápasech totiž Jihlava nastřílela sedm branek a v případě hned čtyř hráčů – Anatolije Protasenji, Radoslava Macíka, Davida Kajínka a Lukáše Anděla – šlo o první zářez na pažbě v české nejvyšší hokejové soutěži.


Zápas dvou velkých klubů české hokejové historie je svátkem sám o sobě. Tím spíše, když se hraje v nejmodernějším hokejovém stánku v republice – o2 aréně. „Zápas jsem si užil ohromně. Ze začátku jsem byl docela nervózní, ale pak to ze mě spadlo a užíval jsem si ho do poslední chvíle,“ hovoří Lukáš Anděl, který měl velkou šanci již v úvodním kole doma proti Mladé Boleslavi. To ale jeho povedenou střelu zastavila tyčka.


VIDEOOHLASY S LUKÁŠEM ANDĚLEM


Jihlavští hokejisté byli hnáni svými skvělými fanoušky. Směr hlavní město nabraly tři autobusy, jeden mikrobus a desítky automobilů. V ochozech mohly být zhruba čtyři stovky příznivců červenožlutých barev, kteří poprvé ukázali opravený skvost – MEGADRES – i na soupeřově stadionu. „Atmosféra byla samozřejmě výborná. Děkuji našim fanouškům, že přijeli v takovém počtu. Viděl jsem i dres. Bylo to pěkné, fakt děkujeme,“ vzdává hold jihlavským příznivcům další úspěšný střelec Dukly Lukáš Žálčík, jenž v minulosti působil také ve Spartě. I jeho mrzí, že se Jihlavě nepodařilo vyrovnat. Proč? „Trenér nám říkal, že musíme mít více střel. Prát to na bránu ze všech úhlů, jak obránci, tak útočníci,“ hledá recept na úspěch v následujících zápasech.


VIDEOOHLASY S LUKÁŠEM ŽÁLČÍKEM



TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A JAROSLAV NEDVĚD (HC SPARTA PRAHA)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla