Takhle k zápasům přistupovat nemůžeme, to jsme nebyli my, zlobí se útočník Radek Hubáček

23.09.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Vyhrávat od začátku druhé minuty 1:0, o dvanáct minut později prohrávat 1:4, na začátku třetí části srovnat na 4:4 a nakonec si neodvézt ani bod? Přesně takhle by se dal charakterizovat zápas Dukly na ledě Pardubic. Souboj dvou soupeřů z uplynulé baráže přešel v pořádnou přestřelku, ve které bylo poměrem 7:5 šťastnější domácí Dynamo. „Ukázali jsme, že dokážeme dotáhnout i třígólovou ztrátu. Jenže jeden vyhozený puk, nepokrytý, nepobraný, poté využitá přesilovka soupeře a bylo hotovo,“ mrzí forvarda Radka Hubáčka ztracené utkání, jelikož z Pardubic se body dovézt daly.
Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Poprvé od úvodního zápasu Tipsport extraligy ledního hokeje se Dukle podařilo vstřelit úvodní gól. Již po 67 vteřinách hry přidal třetí branku za Duklu v šesti utkáních útočník Lukáš Žálčík, jenže poté se jihlavským hráčům začalo hrubě nedařit. „Úplně jsme vypadli z role. Dostali jsme čtyři góly a horko těžko jsme se vraceli do zápasu,“ ohlíží se Radek Hubáček za zápasem. Přitom nechybělo mnoho a vše mohlo být zcela jinak. I po čtyřech gólech během dvanácti minut a stavu 1:4 znovu ukázali červenožlutí bojovnost a vrátili se do utkání. Zkraje třetí třetiny srovnal Richard Diviš na 4:4 „Celý zápas jsme dřeli na to, abychom vyrovnali na 4:4. Ale z vyhozeného puku pak dostaneme gól na 4:5 a bylo hotovo. Musíme to okamžitě hodit za hlavu, protože takhle k utkáním přistupovat prostě nemůžeme. Tohle jsme nebyli my.“

Co se asi tak odehrávalo v hlavách hráčů, když inkasovali v krátkém časovém sledu gól na 1:4 a trenéři Petr Vlk s Františkem Zemanem si vybrali oddechový čas? „Věřili jsme si i po time-outu, který si trenéři vzali. Řekli jsme si, že jsme dostali čtyři góly, ale nic se neděje, protože musíme hrát to, co nás zdobí. Nemůžeme se nikdy vzdávat, i když prohráváme 1:4. Ukázali jsme, že můžeme dotáhnout i čtyřgólovou ztrátu,“ poukazuje Radek Hubáček na sílu týmu. O to více mrzí, že tři nedůslednosti po vyrovnání stály Duklu zápas a důležité body. „Takový zápas, kdy bychom měli mít psychicky navrch, musíme překlopit na svojí stranu,“ ví moc dobře „Hubas“ i celý tým.

Videoohlasy s Radkem Hubáčkem


V poslední době je vítaným objektem všech médií. Útočník Filip Seman se totiž trefil ve třetím po sobě jdoucím utkání. Nejprve dával gól na 3:2 na ledě Chomutova, kde Dukla posléze prohrála 3:4 v prodloužení. Poté srovnával doma na 2:2 se Zlínem v utkání, ze kterého Jihlava brala tři body za výhru 3:2. Tentokrát jeho zářez na pažbě, jenž vedl ke snížení 3:4, body nepřinesl. Je tak jasné, že sympatický forvard byl nespokojen. „Se štěstím se nám podařilo srovnat. Nevím, jestli jsme v tu chvíli už trošku nepolevili, ale zase jsme dostali podobný gól jako v první třetině. Hráč soupeře hodil puk na druhou stranu, rozjeté křídlo se dostalo k bráně a umlátilo to tam. Tím jsme Pardubice dostaly na koně a prostě s tím, že jim to lepilo, měly štěstí a odráželo se to k nim, nám daly další góly,“ říká zanedlouho dvaatřicetiletý hráč.

Jihlava sice ve třech venkovních zápasech nastřílela suverénně nejvíce gólů – 11, ale stačilo to pouze na jeden bod. Patnáctkrát totiž inkasovala. „Dát pět gólů venku je super, ale na to bychom měli vyhrávat a získávat body. Musíme se zaměřit spíše na to, abychom nedostávali tolik gólů. Tentokrát to prostě nebyl náš den, co se obrany týče, nepodali jsme ten výkon a musíme se v tom do dalšího zápasu zlepšit,“ zakončuje rozhovor Filip Seman.

Videoohlasy s Filipem Semanem


TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A MILOŠ HOLAŇ (HC DYNAMO PARDUBICE)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DYNAMO PARDUBICE - HC DUKLA JIHLAVA 7:5