Zářijový termín akce „Týden hokeje 2017“ proběhl v Jihlavě 21.9.2017

23.09.2017 / KLUB

V rámci rozvojového projektu ČSLH „Pojď hrát hokej“ proběhla na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě již druhá akce „Týdne hokeje“, jehož první část proběhla v lednu tohoto roku.
Během druhého Týdne hokeje našlo ve čtvrteční odpoledne cestu na jihlavský Horácký zimní stadion 22 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Akce začínala registrací nových zájemců v 16:30 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout na malé hale trénink jejich skoro vrstevníků v kategorii přípravka či na velké hale porovnat rozdíl s kategorií extraligových mladších dorostenců.

Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné „repre“ dresy, do kterých se většina hned oblékla, se rodiče usadili k připravené prezentaci. Při prezentaci se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji a měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti se během této prezentace vypravily spolu s trenérem na obhlídku stadionu, rolby, šaten a střelnice. Spousta dětí ukázalo přehled v oblasti hokejové výstroje, hokejových utkání a hokejových hráčů.

V 17:30 se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se krátce setkaly i s hráči kategorie přípravky.

Na stanovištích, při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovalo 6 trenérů přípravky a 3 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti v nových dresech domů.

Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku přípravky.

Rodičům s dětmi, kteří nestihli zářijový termín Týdne hokeje, nabízíme možnost přijít kdykoliv v úterky či pátky na trénink přípravky.

Již dnes se těšíme na další „díl“ seriálu Týden hokeje, který proběhne v lednu roku 2018.

Foto: Josef Plechatý