Utkání se nám nepovedlo, jsme naštvaní. Příští zápas bude lepší, věří útočník Richard Diviš

16.10.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Určitě se těšil. V Olomouci odehrál necelé tři sezony (a pár zápasů, když už byl v jihlavském dresu) a slavil s ní postup do extraligy. To samé se Richardu Divišovi povedlo i v Jihlavě, kde ale nyní tolik prostoru v sestavě nedostával. Utkání Dukly na olomouckém ledě dopadlo porážkou červenožlutých barev 0:3. „Zakládáme si na tom, že jsme parta, bojovníci. Tentokrát jsme tam ale nic neprotlačili, nenarvali, nedostali do brány, nenastřelovali puky, naopak nechávali si je zblokovat, nebyli jsme dost silní v soubojích. To nás stálo tři body,“ vypočítává příčiny porážky útočník Dukly, jenž během čtyř zápasů v Třebíči vsítil tři góly a na stejný počet nahrál.

Do sestavy se vrátil po téměř čtyřech týdnech. Richard Diviš si naposled extraligový zápasový rytmus vyzkoušel v sedmém kole na ledě brněnské Komety. Poté odehrál čtyři zápasy o soutěž níž v Třebíči, kde nasbíral šest kanadských bodů (3+3). Je jasné, že se na návrat do sestavy Dukly těšil. „Jednak to byl můj návrat do Olomouce a jednak návrat tady do Jihlavy. Hrozně jsem se těšil. Výkon a výsledek to ale dehonestuje,“ hodnotí zkušený útočník porážku na Hané 0:3. „Olomouc hrála trpělivě svojí hru, nedokázali jsme jí ničím rozhodit. Ve předu jsme si nedokázali nic vytvořit nebo tam dorvat nějaký gól, měli jsme dost málo šancí,“ popisuje zcela trefně průběh utkání.

Říká se, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, těžko může myslet na výhru. Olomouc tuto tezi popřela. V první třetině nezužitkovala více jak půlminutovou dvojnásobnou početní převahu, ve druhé části pak měla k dobru přes tři čtvrtě minuty výhodu dvou mužů v poli a také bez úspěchu. Ale v pokračující klasické přesilovce se již Hanáci trefili a navedli zápas k vítězství. „V utkání jsme tam nic neprotlačili, nenarvali, nedostali se do brány, nenastřelovali puky, naopak si je nechávali zblokovat, nebyli jsme dost silní v soubojích. To nás stálo tři body,“ uvědomuje si Richard Diviš a on i celý tým ví, že příště je třeba mnohem více zabrat. „Jsme parta, bojovníci a na tom si zakládáme. Jdeme zápas od zápasu a každý chceme vyhrát, bez ohledu na výsledek předchozího, to je stejné jako v loňské sezoně. Do každého utkání jdeme s tím, že předvedeme stoprocentní výkon. To se teď nepovedlo, jsme nasr… Příští zápas bude lepší,“ hecuje „Divoch“ celý tým.

VIDEOOHLASY S RICHARDEM DIVIŠEM

I gólman Jakub Škarek naznačil, že po utkání si celý tým měl co říct. „Tady bych to ale nevytahoval. Co se v kabině upeče, to tam i zůstane. Shrnul bych to tak, že nám chyběl chtíč a šťáva nechat na ledě maximum. To se občas stane, že nohy ani hlava nejdou. Bohužel tohle utkání byl ten případ. Do dalšího zápasu s Boleslaví musíme nastoupit na sto procent a nechat na jejich ledě všechno,“ ví moc dobře mladý gólman.

Více jak polovinu zápasu držel „Kouba“ nad vodou jihlavské naděje na bojový zisk. Připsal si několik dobrých zákroků, párkrát zmařil gólové šance soupeře, ale na přesilovkovou kombinaci z třiatřicáté minuty v podání domácích Vyrůbalíka s Ondrůškem již těsně nedosáhl. „Jejich hráč to dával de facto do prázdné branky. Je to škoda, trošku jsem si sáhl a puk mi líznul lapačku. Mohl to být pěkný zákrok, bohužel skončil gólem. Při druhé brance šla přihrávka zpoza brány a hráč soupeře střílel z voleje. Také jsem si na to sáhl, možná jsem si mohl vyjet trošku více. Při třetím gólu vystřelili od modré, puk byl tečován a soupeř mi ještě clonil. Měl jsem si kotouč lépe najít,“ vybavuje si naprosto přesně všechny tři inkasované góly. „Rozebereme si to s panem Jarošem, určitě je do budoucna na čem pracovat,“ říká hokejista, který byl z jihlavského týmu právem vyhlášen nejlepším hráčem.

VIDEOOHLASY S JAKUBEM ŠKARKEM

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC OLOMOUC – HC DUKLA JIHLAVA 3:0