Domácí dvojzápas před reprezentační pauzou přichází. Do Jihlavy nejprve přijíždí Pardubice

02.11.2017 / Tomáš Lysý

Po dohrávce 18. kola Tipsport extraligy ledního hokeje, ve které Dukla vyhrála ve Zlíně na nájezdy a poprvé si dovezla vítězství z ledu soupeře, čekají Jihlavu dva domácí zápasy. A půjde o pořádně zajímavá utkání. Červenožlutí nejprve nastoupí v pátek 3. listopadu 2017 od 17:30 proti trojnásobnému extraligovému mistru HC Dynamu Pardubice, se kterým sváděli lité boje v baráži 2017. Za dva dny později přijde na řadu ještě větší lahůdka, která se bude hrát před vyprodaným Horáckým zimním stadionem. HC Dukla Jihlava přivítá od 16:00 úřadujícího mistra HC Kometu Brno a půjde o bitvu dvou nejúspěšnějších týmů české hokejové historie – v obou případech dvanáctinásobných republikových šampionů.
Organizace zápasu
Vstupenky na domácí zápasy HC Dukla Jihlava (vyjma vyprodaného zápasu Dukla - Kometa) můžete koupit prostřednictvím sítě Ticketportal. Více info zde, přímý odkaz zde.
Organizační opatření k domácím zápasům HC Dukla Jihlava si můžete přečíst v tomto článku.
Všechny zápasy TELH vysílá živě TV Tipsport, hokejka TV, psanou reportáž najdete na www.onlajny.com

Vydřená třetí třetina zápasu proti Chomutovu, ve které Dukla otočila z 1:3 na 3:3 a nakonec vyhrála na nájezdy, se přenesla i do dalšího jihlavského utkání. V dohrávce 18. kola zajížděli svěřenci Petra Vlka a Františka Zemana do Zlína, se kterým letos (včetně přípravy) ještě v základní hrací době neprohráli. Tato série po vítězství červenožlutých barev 2:1 na nájezdy stále pokračuje. Jihlava si tak poprvé dovezla výhru z ledu soupeře a zároveň poprvé vyhrála v probíhajícím ročníku TELH dva zápasy v řadě. „Před zápasem bychom dva body brali, protože jsme jich venku zatím moc neudělali. V průběhu utkání jsme měli šance, abychom soupeři odskočili, ale neproměnili jsme je. V závěru měl šance i Zlín, takže remíza je asi zasloužená, a nájezdy jsou loterií. Podruhé za sebou jsme je zvládli a bod navíc si za naší hru zasloužíme,“ sdělil po utkání kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

HC Dynamo Pardubice

Jihlavští hokejisté se nyní budou snažit o třetí výhru za sebou. A to v neméně důležitém utkání jako ve Zlíně. V dolní části tabulky se totiž nachází tři týmy, které mají shodně 20 bodů – Jihlava, Litvínov, Pardubice a Liberec (seřazeno dle lepšího skóre). Vzájemný zápas Dukly mezi Dynamem tak bude znamenat, že jeden z těchto dvou celků uskočí druhému o jeden nebo tři body. Hráči z města slavného dostihového závodu a sladkých perníků zatím prožívají ročník jako na houpačce. Pardubičtí nezačali extraligu zcela dobře, v úvodních devíti zápasech zapsali jen šest bodů za výhru ve Zlíně a doma s Duklou. Poté se svěřenci Miloše Holáně a Otakara Janeckého výsledkově zvedli – dokázali bodovat čtyřikrát v řadě, z toho třikrát zvítězit. V posledních pěti kolech ale pravidelně střídají porážky a vítězství, naposledy doma přehráli Mladou Boleslav, aby museli na svém stadionu zkousnout ztrátu 3:4 s Vítkovicemi.

Aktuální soupiska
Realizační tým

Téma: TALENTOVANÉ GÓLMANSKÉ MLÁDI

V obou mančaftech působí gólmani, kteří by v budoucnu mohli patřit k oporám seniorského národního týmu. Jihlavský strážce svatyně Jakub Škarek oslaví 10. listopadu teprve osmnácté narozeniny a již po třetí sezonu patří k lídrům v brankovišti Dukly. Pardubice si našly vycházející hvězdu v průběhu letošní sezony. Po pár nevýraznějších výkonech Ondřeje Kacetla (úspěšnost zásahů 86,34%, průměr inkasovaných gólů 3,72), dostal šanci teprve devatenáctiletý Milan Klouček. A osvědčil se parádními výkony. Během čtyř zápasů dostal pouze čtyři branky a v Litvínově vychytal čisté konto. Poté sice inkasoval šest branek v derby s Hradcem Králové, ale o dva zápasy později znovu zapsal shot-out. Jeho úspěšnost zákroků je téměř třiadevadesát procent a není vyloučeno, že se s Jakubem Škarkem nebo s Josefem Kořenářem (dalším jihlavským gólmanem, jenž aktuálně chytá v Benátkách), potkají na nadcházejícím juniorském šampionátu.

Zápas řečí statistik

Poslední vzájemný zápas

6. kolo TELH 2017/2018
HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava 7:5 (4:2, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Treille (Tomášek, Trončinský), 7. P. Sýkora (Perret, Bojko), 10. Mojžíš (Hunkes, Poulíček), 13. J. Sýkora (Rolinek, Trončinský), 49. Tomášek (Vondráček, Treille), 52. Kaut (Wishart, Cardwell), 55. Tomášek (Cardwell, Wishart) – 2. Žálčík (Zdráhal), 15. Hubáček (de la Rose, Jiránek), 37. Seman (Jiránek, de la Rose), 42. Diviš (Žálčík, Anděl), 58. Rys. Rozhodčí: Svoboda, Hribik – Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7277. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:4, 7:4, 7:5.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hunkes – J. Sýkora, Dušek, Rolinek – Kaut, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Bojko, Perret – Vondráček, Poulíček, Beran
HC Dukla Jihlava: Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Zdráhal, Kajínek, Váňa – Kubalík, Hubáček, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Macík, Diviš, Protasenja

Filip Seman zaznamenal na ledě Pardubic krásnou branku. Mezi kruhy a zády k brankáři si dal puk na bekhend a poté jej poslal nad lapačku zkoprnělého Ondřeje Kacetla. Tento gól ocenili i jihlavští fanoušci, kteří v anketě Dukla gól měsíce záři 2017 zvolili jako nejlepší právě tuto „Semišovu“ trefu (a již brzy se mohou těšit na video-překvapení právě s autorem branky). Jihlava tak rázem prohrávala jen 3:4 a po trefě Richarda Diviše zkraje třetí třetiny srovnala z 1:4 na 4:4, ale body si z pardubického ledu nakonec nedovezla. Foto: Vladimír Lysý

Následující utkání Dukly Jihlava

Pátek 3.11.2017, 17:30: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice – vstupenky zde
Neděle 5.11.2017, 16:00: HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno – Vyprodáno
Středa 15.11.2017, 17:30: HC Vítkovice Ridera – HC Dukla Jihlava – Info ke vstupenkám zde

19. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, pátek 3.11.2017

HC Verva Litvínov – Aukro Berani Zlín (17:20 – ČT Sport)
HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (17:30)

HC Vítkovice Ridera – Piráti Chomutov (17:30)
HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové /18:00)
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (18:00)
HC Kometa Brno – HC Sparta Praha (18:00)
HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav (18:00)

20. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, neděle 5.11.2017

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň (15:00)
Aukro Berani Zlín - HC Olomouc (15:30)
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec (15:30)
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec (15:30)
HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno (16:00)
HC Sparta Praha - Mountfield HK (18:00)
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera (18:20 – ČT Sport)

21. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, středa 15.11.2017

Předehrávka: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec (úterý 14.11.2017. 18:00)
HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov (17:20 – ČT Sport)
HC Verva Litvínov – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Vítkovice Ridera – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice (18:00)
Mountfield Hradec Králové – Aukro Berani Zlín (18:00)
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (18:00)

Tabulka TELH 2017/2018 po osmnáctém kole