O reprezentační přestávce má Dukla opět zastoupení v národních týmech

09.11.2017 / Tomáš Lysý

Konec úvodního listopadového týdne je tradičně datem, které patří reprezentačním akcím všech kategorií. A opět je to s početným jihlavským zastoupením. Trenérem gólmanů A-týmu je Petr Jaroš, jenž má na Karjala Cupu trojici svěřenců. Na témže turnaji působí jako redaktor i Tomáš Lysý z webu Dukly. Reprezentace do 20 let bude na Turnaji čtyř i s jihlavskými gólmany Jakubem Škarkem a Josefem Kořenářem. Do sedmnáctky dostal pozvánku Patrik Rašín s Adamem Najmanem a mezi náhradníky je Ondřej Chaloupek. O ročník níže se pod vedením asistenta U-16 Petra Svobody představí i útočník Tomáš Chlubna. Poslední akce před vrcholem sezony v podobě mistrovství světa čeká i hráčky do 18 let s Nikolou Dýckovou.

A-tým: Karjala Cup

Karjala Cup, první turnaj v rámci Euro Hockey Tour, se tentokrát hraje v jiném formátu. Mezi tradiční účastníky turnajů velké evropské čtyřky Finska, Švédska, České republiky a Ruska se přidal i národní tým Švýcarska a Kanady. U národního týmu se o gólmany stará Petr Jaroš, (trenér gólmanů Dukly), jenž na Karjale dohlíží na Pavla Francouze (Čeljabinsk), Marka Mazance (Slovan Bratislava) a vítkovického Patrika Bartošáka. Další zastoupení na tomto turnaji má Jihlava mezi redaktory, mezi které byl nominován Tomáš Lysý z redakce Dukly. Následující akcí národního týmu bude prosincový Channel One Cup v Rusku.

Reprezentace do 20 let: Turnaj čtyř zemí v Rusku

Nejstarší mládežnická kategorie se představí na prestižně obsazeném turnaji čtyř zemí v ruském městě Balašicha. Český národní tým může pojmout akci jako dobrou přípravu na nadcházející šampionát hráčů do dvaceti let, utká se totiž s Finskem, Ruskem a Švédskem. Trenér Filip Pešán nominoval do dvaadvacetičlenného výběru dva jihlavské zástupce a oba dva na post gólmana. Branku juniorů bude hájit čerstvě osmnáctiletý Jakub Škarek a dále Josef Kořenář, jenž podává spolehlivé výkony na farmě Liberce v Benátkách nad Jizerou. Poté už čeká dvacítku hlavní vrchol sezony – juniorské mistrovství světa v americkém Buffalu.

Góman A-týmu Dukly Jihlava Jakub Škarek (vlevo) a jeho spoluhráč z Dukly, hostující od nové sezony v Benátkách nad Jizerou, Josef Kořenář. Oběma gólmanům není dohromady více jak 38 let. Foto: Archiv Dukly Jihlava

Reprezentace do 17 let: World Under-17 Hockey Challenge

Na zahraniční turnaj v dalekém kanadském Dawson Creeku v Britské Kolumbii se přestaví česká hokejová reprezentace do 17 let. Trenér Petr Haken pozval na akci dvaadvacet hráčů a ukázal i na dva hokejisty Dukly Jihlava ze staršího dorostu – obránce Patrika Rašína a útočníka Adama Najmana. Mezi desítku náhradníků byl zařazen gólman Ondřej Chaloupek. Poté se reprezentace do sedmnácti let sejde až na konci roku, kdy jí čekají tři přátelská utkání ve Finsku.

S reprezentační sedmnáctkou se do Kanady podívá obránce Patrik Rašín (zprava) a útočník Adam Najman. Jejich spoluhráč ze staršího dorostu Ondřej Chaloupek figuruje pro tento turnaj mezi náhradníky.

Reprezentace do 16 let: Tři utkání se Švýcarskem

Další reprezentační akce čeká také nejmladší český národní výběr v kategorii mužů, reprezentaci do 16 let. Do nominace hlavního trenéra Karla Berana, jemuž dělá asistenta Petr Svoboda z mladšího dorostu Dukly, byl nominován jeden jihlavský hráč. Je jím Tomáš Chlubna, lídr bodových statistik jihlavských mladších dorostenců. Na trojzápas proti reprezentantům Helvétského kříže naváží reprezentanti do šestnácti let těsně před Vánoci, kdy třikrát změří síly s Ruskem.

V národním týmu do šestnácti let jsou tentokrát dva zástupci Dukly. Útočník mladšího dorostu Tomáš Chlubna a jeho trenér z Jihlavy i z reprezentace Petr Svoboda. Foto: Archiv Dukly

Reprezentace žen do 18 let: Tři utkání s Japonskem

Dukla Jihlava má v posledních letech své zástupkyně také v ženských reprezentačních výběrech a stejně je tomu i nyní. České hráčky do 18 let totiž poměří síly v proti výběru Japonska, a to hned ve třech utkáních. A právě na tento trojzápas dostala pozvánku i útočnice Dukly Jihlava z mladšího dorostu Nikola Dýcková. Následně už budou české hráčky do osmnácti let upínat zrak k hlavnímu vrcholu sezony – mistrovství světa v Rusku.

Nikola Dýcková v reprezentačním dresu. Foto: Martin Voltr