Klobouk dolů, co Míra Svoboda předvedl, myslí si Filip Seman

18.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jihlavští hokejisté se po reprezentační přestávce opět představili na domácím stadionu, aby nastoupili proti aktuálně nejtěžšímu soupeři Tipsport extraligy ledního hokeje – vedoucímu celku Plzni. Ta má ve svém brankovišti Miroslava Svobodu, jenž loni výrazně pomohl Dukle k postupu do baráže, a své kvality ukázal i tentokrát. „Byli jsme Plzni vyrovnaným soupeřem a nemáme se za co stydět, ale bohužel nás vyčapal Míra Svoboda a to rozhodlo, spolu s dlouhou nevyužitou přesilovkou pět na tři,“ myslí si jihlavský útočník Filip Seman, jenž necelé dvě minuty před koncem snižoval na konečných 1:2.

Více jak 5600 diváků bylo zvědavo nejen na to, zda Dukla doma potvrdí vítězství z předchozího kola z Vítkovic, a také na Plzeň. Škodovce se daří vskutku výborně, aktuálně vévodí celé tabulce TELH. Velkou šanci měla Dukla již v první třetině, jenže minutu a 40 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři nevyužila. „To rozhodlo, spolu s výborným výkonem Míry Svobody. Měli jsme při přesilovce lépe trefovat bránu. I když nevím, jestli by to na Míru stačilo, protože klobouk dolů, co předvedl,“ říká útočník Dukly Jihlava Filip Seman.

Byl to právě forvard s číslem 24, který v závěru snižoval na 1:2. „Myslel jsem, že to ani gól není, protože jsem měl strach, že Míra bude mít zase kliku. Naštěstí videorozhodčí potvrdil, že branka padla.“ Jihlavští fanoušci tak mohli doufat třeba v podobný závěr jako doma proti Chomutovu, kdy Dukla vyrovnala tři vteřiny před koncem. Také nyní tomu byla blízko. „Šli jsme do power-play a rvali se o body. Bohužel už gól nepadl, tři sekundy před koncem tam měl Jiras šanci, ale prostě zase Míra…,“ poukazuje „Semiš“ na šanci svého spoluhráče Tomáše Jiránka.

Po vítězném zápasu ve Vítkovicích tak Dukla doma znovu prohrála, ačkoliv se za svůj výkon proti lídrovi tabulky vůbec nemusí stydět. Program extraligy po reprezentační stopce opět rychle pokračuje, již v neděli jede Jihlava k důležitému utkání do Litvínova a poté v úterý letos vůbec poprvé nastoupí proti Liberci. „Je to lepší, než jenom trénovat. Člověk se dostane do rytmu a jeho tělo si s tím dokáže poradit, když se k tomu přidá regenerace. Je to příjemnější než čekat celý týden na zápas, tedy pro mě a myslím, že i pro ostatní kluky. Týmy to mají stejné a není v tom problém. Nešlo by to tak hrát půl roku v kuse, obden, ale jednou za čas to vůbec nevadí,“ hlásí k menu 4 utkání během sedmi dnů Filip Seman.

Videoohlasy s Filipem Semanem


TRENÉŘI: FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA) A LADISLAV ČIHÁK (HC ŠKODA PLZEŇ)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC ŠKODA PLZEŇ 2:3

Autor videa: YouTube HZStv1