Před reprezentační přestávkou chceme nahnat co nejvíce bodů, sděluje Lukáš Anděl

09.12.2017 / T. Lysý, Z. Drla, T. Ščerbanová

Po vítězství doma nad Olomoucí a Mladou Boleslaví a následném bodu ze Sparty mohla Dukla bodovat počtvrté za sebou. To se jí v letošní sezoně ještě nepodařilo. Jihlavským hokejistům stál v cestě hodně těžký soupeř, jímž byli třinečtí Oceláři, kterým červenožlutí v letošní sezoně během dvou zápasů nedali ani gól. Také tentokrát se během šedesáti minut neradovali z branky, přesto brali dva body. „Šancí tam bylo opravdu moc, ale klobouk dolů před oběma gólmany, byli fakt výborní,“ chválí Lukáš Anděl, jenž po sedmdesáti vteřinách v prodloužení rozhodl o jihlavské výhře 1:0 pr.

Šedesát minut branku nepřineslo a celý zápas byl ve znamení gólmanů, jejich výborných gólmanů a také brankářských sérií. Třinecký gólman Šimon Hrubec tak proti Dukle 180 minut čisté konto. Lars Volden v jihlavské brance podruhé za sebou během tří třetin neinkasoval. Ta první padla v čase 61:10, když Lukáš Anděl využil špatného střídání hostí. „Vystřídal jsem, dostal jsem se hned k puku a viděl, že hráči soupeře jsou střídat. Využil jsem toho a jel sám na bránu. Vystřelil jsem tam, kam jsem chtěl, a povedlo se parádně,“ popisuje svojí trefu nad pravé rameno Šimona Hrubce, pro kterého skončila série s nulou po 181 minutách a 10 vteřinách.

Zápas přitom mohl skončit o něco dříve. V čase 58:00 měli Třinečtí výhodu přesilové hry. Jihlava se srdnatě bránila a navíc mohla skórovat, když do brejku ujel Filip Seman. „Utkání bylo napínavé až do konce. Dvě minuty před koncem jsme byli v oslabení a Třinec mohl rozhodnout. Z toho ujel Semiš sám na branku a mohl zápas rozhodnout zase v náš prospěch. Divočina,“ usmívá se Lukáš Anděl, který letos vstřelil čtyři branky, z toho tři vítězné a dvě v prodloužení. I díky němu tak Dukla poprvé v sezoně zvýšila bodový zisk v tabulce počtvrté za sebou. „Chtěli jsme navázat na předchozí zápasy a bodovat, protože teď bude reprezentační pauza a chceme nahnat co nejvíce bodů. Povedlo se. Plnili jsme to, co jsme chtěli,“ hlásí odchovanec jihlavského hokeje, jenž ještě loni pomáhal i juniorce Dukly.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Jihlavští hokejisté tak podruhé v řadě doma neinkasovali a gólman Lars Volden tak aktuálně na Horáckém zimním stadionu drží sérii 132 a čtvrt minuty bez inkasované branky. Svůj tým během zápasu několikrát podržel, třeba v osmé minutě, kdy chytil soupeři trestné střílení, nebo v závěrečných dvou minutách při jihlavském oslabení. Odpověděl ale tradičně skromně. „Oba týmy měly hodně šancí. Třinec je velmi dobrý tým. My prostě tvrdě makáme a děláme, co je v našich silách. Proto jsem rád, že máme body.“

Videoohlasy s Larsem Voldenem

Překlad: Tereza Ščerbanová

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Marek Zadina (HC Oceláři Třinec)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC OCELÁŘI TŘINEC 1:0 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1