Fanoušci nás ženou dopředu. I díky nim jsme zvládli porazit Třinec, říká Vlastimil Dostálek

09.12.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Výsledek 1:0? To je častý jev spíše z travnatých fotbalových kolbišť, nikoliv ze zimních hokejových arén. Přesně takový stav blikl v čase 61:10 na ukazateli stavu Horáckého zimního stadionu, kdy bezgólové utkání rozhodl Lukáš Anděl. „Zápas byl obrovsky vyrovnaný. Třinec je nebezpečný v přesilových hrách. Naše obětavost byla neskutečná. Hlavně v závěru, proto jsou pro nás dva body hodně cenné,“ myslí si útočník Vlastimil Dostálek, jenž má v poslední době pořádně našlapaný zápasový program.

Je to dáno zejména tím, že třiadvacetiletý bývalý snajpr Přerova má do Jihlavy vyřízené střídavé starty z prvoligových Českých Budějovic. V posledních týdnech se mu tak prolíná Tipsport extraliga ledního hokeje s WSM Ligou. A právě v ní zažil Vlastimil Dostálek stejný výsledek – v sedmém kole. „Takové utkání pamatuju, zrovna v letošní sezoně jsme takové odehráli v Budějovicích proti Frýdku Místku,“ hledá v paměti 190 cm vysoký forvard. Hned poté dodává, že takové vítězství je hodně cenné, tím spíše, že je proti Třinci. „Jeho hráči dokáží využít chyb v přesilovce i při hře pět na pět. Člověk si musí dávat pozor pořád a neřešit, zda je oslabení nebo přesilovka. Právě oslabení jsme odehráli fakt výborně, klíčové hráče Ocelářů jsme do příležitostí nepouštěli. Oni pak samozřejmě byli otrávení a my z toho začali těžit. Uhráli jsme zápas na dva body a jsme za ně moc rádi.“

K vítězství hnali Duklu i fanoušci, kterých se na Horáckém zimním stadionu sešlo více jak čtyři tisíce. Ačkoliv byl od začátku do konce bezbrankový stav, červenožlutí příznivci si extraligové utkání užívali. A nejen oni. Leckdo si pod vousy pobrukoval nový a řádně chytlavý popěvek jihlavských kotelníků. „Musíme poděkovat fanouškům, byli naším šestým hráčem. Hnali nás dopředu. Udělali jsme jim radost ziskem dvou bodů, protože i díky nim jsme zápas zvládli,“ pochvaluje si atmosféru na stadionu Vlastimil Dostálek.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Marek Zadina (HC Oceláři Třinec)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – HC OCELÁŘI TŘINEC 1:0 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1