Škoda, že jsme v první třetině neproměnili nějakou šanci, mrzí útočníka Tomáše Jiránka

11.12.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

V prvním utkání na ledě Chomutova získala Dukla jeden bod za porážku 3:4 v prodloužení. Tehdy byli Piráti první v tabulce. Tentokrát šli do zápasu z dvanáctého místa s jednobodovým náskokem na třináctou Jihlavu. Bodová laťka nebyla nasazena vysoko, nicméně jihlavští hokejisté odjeli domů bez bodu. Proč? „Zápas se nám vůbec nepovedl, nebyli jsme to my,“ snaží se Tomáš Jiránek najít příčiny, proč červenožlutí přerušili sérii čtyř zápasů v řadě s bodovým ziskem.

Jihlava totiž v prvních deseti minutách přestála dvě příležitosti soupeře a poté sama zahrozila. Adam Zeman nejprve ze slušné pozice těsně přestřelil branku, kapitán Tomáš Čachotský si pak po hezké individuální akci vybruslil až před gólmana Laca, leč také těsně minul. „Škoda, že jsme v první třetině neproměnili nějakou šanci. Možná by to vypadalo jinak. Nedali jsme gól a pak to dopadlo, jak to dopadlo,“ sděluje Tomáš Jiránek, který v závěru zápasu vykřesal svému týmu naději. Při hře bez gólmana totiž snížil z 1:3 na 2:3. „Když odvoláte gólmana, je to už vabank. Čagy dával zadovku před branku, puk se odrazil ke mně a já už to měl jednoduché. Za gól jsem rád, ale k ničemu potom nebyl,“ lituje „Jiras.“

Hosté totiž znovu zkusili hru bez gólmana, nicméně nenavázali na domácí zápas, kdy pár vteřin před koncem srovnali proti Chomutovu stav. Piráti se s troškou štěstí dostali na modré k puku a definitivně stvrdili tříbodový zisk. „Pak už je to těžké, když soupeř jede proti našemu hráči. Když tam není brankář, má to jednodušší,“ ví moc dobře Tomáš Jiránek.

Poslední pozice v tabulce tak znovu patří Jihlavě, ale ztráta na celky před ní není příliš velká. Dukla má aktuálně 32 bodů, třináctý Litvínov 35 bodů, dvanáctý Chomutov jen o bod více a jedenáctý Liberec získal sedmatřicet bodů. Jihlavští hokejisté mají oproti Litvínovu a Chomutovu utkání k dobru, dohrávka s Bílými Tygry je na programu 9. ledna 2018. Nyní má extraliga desetidenní přestávku, hrát se znovu začne po reprezentačním Channel One Cupu v Rusku. „Nějaký den si odpočnu. Pak musíme hlavně dobře potrénovat a připravit se na další zápas,“ uzavírá Tomáš Jiránek a vzhlíží k dalším extraligovým bojům, které Dukla začne ve středu 20. prosince doma proti Zlínu.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla