S gólem v závěru jsme se těžko srovnávali, měli jsme i na výhru, říká Zach Hamill

23.12.2017 / T. Lysý, Z. Drla, J. Dvořák

Taková porážka bolí. Dukla hrála v Pardubicích vyrovnanou partii. Vedla, poté dokázala srovnat náskok soupeře. Ve třetí třetině ustála dlouhé oslabení pět na tři, aby minutu a půl před koncem inkasovala rozhodující branku na 2:3. Z ofsajdu. Na vyrovnání už bylo příliš málo času. „Není příjemné ztratit zápas tímto způsobem, ale musíme se dívat hlavně dopředu a pracovat na sobě,“ hlásí poslední kanadská posila Dukly Zach Hamill, jenž si dojmy a vše kolem Dukly pochvaluje.
Foto: HC Dynamo Pardubice

Třetí minuta zápasu, branka v přesilové hře. Do pardubické sítě. Jihlavští hokejisté po delším čase konečně prolomili přesilovkové trápení po výborné práci Tomáše Čachotského, Wacey Rabbita a zakončujícího Zacha Hamilla. Jednalo se o jeho první trefu v červenožlutém dresu a v celé extralize vůbec. „Párkrát jsme si před gólem dobře přihráli a já zakončoval. Kluci mi to dobře připravili. Doufám, že to naší lajně bude klapat i dále a budeme skórovat častěji,“ hlásí hráč, který přišel do Dukly z norského Lorenskogu, kde byl nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem.

Jihlavská křivda. Jsem si jistý, že to byl ofsajd, řekl Čachotský o Treilleho gólu

V závěru druhé třetiny měl prsty ve vyrovnávacím jihlavském gólu na 2:2, kdy přesně našel Wacey Rabbita. Robert Zachary Hamill, jak zní jeho celé jméno, si myslí, že se jednalo o podobnou akci jako před první brankou. Přes dobrou souhru ale zůstává nohama pevně na zemi. „Zatím si na sebe navzájem zvykáme a sehráváme se, takže doufám, že to bude jenom lepší.“ Také ve třetí třetině měla první jihlavská lajna šanci na rozhodnutí zápasu, leč nezadařilo se. „Mohlo to dopadnout na obě strany,“ ví moc dobře Kanaďan, že „hokejový Bůh“ tentokrát rozhodl ve prospěch soupeře. Nic už na tom nezmění ani fakt, že rozhodující branka padla z ofsajdu a následný protest kapitána Dukly Tomáše Čachotského se nesl v poměrně arogantním chování hlavního arbitra směrem k jihlavskému lídrovi. O dalších krocích směrem ke konci zápasu bude vedení klubu informovat.

Své působení v Dukle si zatím pochvaluje. Celkově. „Dojmy jsou zatím dobré, všichni mi od prvního dne pomáhají. Fanoušci, spoluhráči, trenéři i generální manažer… Zní to samozřejmě jako klišé, ale pořád se učím – náš herní systém, od spoluhráčů. Snažím se vstřebat co nejvíce,“ pochvaluje si a v podobném duchu odpovídá i na otázku, co bude dělat během vánočních svátků, které bude poprvé trávit v zemi v srdci Evropy. „Buď budu trávit čas sám, nebo se spoluhráči. Jsou ke mně hodní, víc si nemůžu přát,“ zakončuje sympatický Kanaďan.

Videoohlasy se Zachem Hamillem

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla. Překlad: Jaroslav Dvořák, Tereza Ščerbanová