Pomohla by nám série několika zápasů, ve které bychom udělali větší počet bodů, ví Jakub Suchánek

31.12.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Opakuje se to hodně často. Jihlavští hokejisté bojují, jsou soupeři vyrovnaným celkem, bojují do poslední chvíle, jenže přílišný bodový zisk to nepřináší. V posledních šesti kolech Dukla šestkrát prohrála a získala dva body za dvě porážky v prodloužení. Z těchto zápasů prohráli Jihlavští čtyřikrát o gól a dvakrát o dvě branky, v obou případech trefil soupeř za jednobrankového vedení prázdnou jihlavskou klec. „Kola plynou a my těch bodů pořád moc neděláme. Pomohla by nám šňůra tří čtyř pěti zápasů s větším počtem bodů, abychom se vyhoupli a dostali se do herní pohody. S novým rokem třeba do toho vletět naplno,“ hlásí obránce Jakub Suchánek k následujícím třem zápasům, které Dukla odehraje doma.

Mistrovská Kometa Brno a dva celky s nejlepší formou v současné Tisport extralize ledního hokeje. To byli poslední tři soupeři Dukly. Z ledu Komety si odvezli bod. Vítkovice, které předtím vyhráli osmkrát v řadě za plný bodový zisk, vyhráli v Jihlavě v prodloužení. Na ledě jasně vedoucí Plzně hrála Dukla vyrovnanou partii, o jejíž vítězi rozhodlo prvních osmnáct vteřin třetí třetiny. „Špatně jsme tam založili útok a po mojí chybě se nám puk dostal zpátky do pásma. Nechali jsme volného hráče před brankou a ten nám dal gól. To ovlivnilo vstup do třetí třetiny i zápas celkově,“ lituje obránce Jakub Suchánek.

Jihlavští svého soupeře jasně přestříleli. Ve druhé třetině byl poměr střel 15:8 pro Jihlavu a červenožlutí z toho vytěžili zásluhou Adama Zemana vyrovnání. Celkem Dukla na střely vyhrála 31:23, ale… „Koncovka nás sužuje delší dobu. Ale my se nemůžeme donekonečna vymlouvat na to, jestli máme nebo nemáme horší koncovku. Kola plynou a my těch bodů pořád moc neděláme. Není prostor na to kličkovat nebo se vymlouvat, je třeba začít dělat body,“ hlásí upřímně táborský rodák.

Dukla tak z posledního místa ztrácí na dvanáctý a třináctý tým shodně devět bodů. Dvanáctá je nyní Mladá Boleslav, třináctý Litvínov. Právě proti Chemikům načne Jihlava rok 2018 a vůbec domácí trojzápas, hned po tomto utkání vyzve doma Liberec a Hradec Králové. Tři domácí zápasy v řadě nabízí jednu z posledních možností výrazně se přiblížit celkům kolem devátého až třináctého místa, jenž v tabulce dělí jen dva body. „Moc by nám pomohla šňůra tří čtyř pěti zápasů, ve kterých bychom udělali větší počet bodů, abychom se vyhoupli a dostali se do herní pohody. S novým rokem třeba do toho vletět naplno,“ hlásí odhodlaně Jakub Suchánek a navazuje tak na slova Radka Hubáčka ze sobotního deníku Sport, že bude Dukla bojovat až do padnutí.

VIDEOOHLASY S JAKUBEM SUCHÁNKEM

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla