0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

08.09.2011 / Václav Baumann

08.09.2011 18:00, Extraliga juniorů - 1. kolo

HC Slavia Praha

Dlouhý - Jeník, Příhoda, Krupička, Müller, Kejdana, Richter, Palaščák, Kotyra, Tomek, Vítek, Suchánek, Semrád, Růžička, Ryzák, Hellar, Žvátora, Knot, Nejezchleb, Moravec, Ptáčník
0

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Tobola, Jícha, Jaroš, Polívka, Randa - Matějka, Brychta, Vaculín, Štěpán, Prokš, Pěška, Vysloužil, Zídek, Brabec, Pekárek, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 23. Matějka (Přidal, Pekárek), 60. Mikeš (Vysloužil). Rozhodčí: Pavlovič - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Do úvodního utkání juniorské NOEN extraligy vstoupili aktivněji červenobílí, kteří si hned v úvodu zahráli minutovou přesilovku pěti proti třem. Při ní se ale k vážnějšímu ohrožení brankáře Ritticha nedostali. Ve stejném duchu probíhala celá první třetina, jen v závěru měl stoprocentní šanci jihlavský Pekárek, jenž si položil Dlouhého, avšak místo aby trefil zcela odkrytou svatyni, zamířil jen do natažené lapačky slávistického gólmana.

Skóre otevřel na začátku druhé třetiny hostující Filip Matějka, který dorazil z úhlu střelu Přidala. Šancí i v prostřední části bylo jak šafránu, a to i přesto, že se hrály čtyři přesilové hry. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ani ve třetí dvacetiminutovce se obraz hry nezměnil. Sešívaní sice měli více ze hry, příliš střel však na Ritticha nevyslali. Dukla se, s výjimkou Nejezchlebovy šance, kdy byl mladý slávista volný na mezikruží, pohodlně bránila. V závěru ještě domácí odvolali brankáře, což vyústilo v druhý gól do jejich klece. Roman Mikeš vypíchl na modré čáře puk obránci a od poloviny hřiště zamířil přesně, čímž uzavřel skóre na 2:0 pro Jihlavu.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): Prvních deset minut jsme se malinko hledali, přeci jenom byl to první soutěžní zápas. Poté jsme se zlepšili, do konce druhé třetiny jsme byli jasně lepším mančaftem. Šance byly na obou dvou stranách, my jsme měli ale více "tutovek". Kluci dobrým napadáním a dobrým pohybem soupeři nic nedovolili. Na naši obranu Slavia hledala jen těžko recept. Ve třetí třetině, za stavu 1:0, soupeř přidal a dostával nás často pod tlak, ale kluci to zvládli dobře. Výsledek 2:0 je zásluhou především naší obrany a skvělého výkonu gólmana.

Na začátku utkání bylo hodně vyloučení, rozhodčí pískal hodně úskostlivě. Některé fauly nebyly, některé musím potvrdit, že byly. Kluci ale všechna oslabení zvládli.