7:3
(3:1, 2:1, 2:1)

22.09.2011 / Vojtěch Vopat

22.09.2011 18:00, Extraliga juniorů - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Randa, Polívka, Kolda, Tobola, Jaroš, Zadražil, Jícha - Vysloužil, Mikeš, Pěška - Prokš, Zídek, Vaculín - Přidal, Matějka, Pekárek - Štěpán, Brabec, Brychta
7

HC Sparta Praha

Bílek - Pohl, Skřivánek, Müller, Bodnár, Košťálek, Holada, Vrábel - Antončík, Merta, Kučera - Eis, Brzobohatý, Doležal - Hampl, Vlček, Škop - Štěpánek, Sekerka, Procházka, Náprstek
3
Branky a nahrávky: 5. Jaroš (Zadražil, Prokš), 10. Tobola (Brychta), 20. Tobola (Pěška), 24. Prokš (Pekárek), 31. Brychta (Štěpán), 41. Vaculín (Prokš), 48. Přidal (Zídek) - 13. Kučera (Škop), 33. Merta (Antončík), 58. Antončík (Škop). Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 54:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3.

Průběh utkání

K úvodu zápasu byl vyloučen Jan Pohl za nedovolené bránění. Toho využil domácí tým. Václav Jaroš dostal přihrávku od Vojtěcha Zadražila v mezikruží a poslal puk mezi betony Bílka. Po pěti minutách se Dukla opět radovala. Přemysl Tobola se napřáhl na modré čáře při signalizované výhodě a našel škvírku mezi brankářem a konstrukcí brány - 2:0.

Hosté se ovšem nechtěli nechat zahambit. V situaci dva na jednoho jel Luděk Škop a Frank Kučera, z nichž druhému jmenovanému se podařilo zakončit a puk poslal těsně vedle Rittichovy brusle a skončil za zády brankáře. Těsně před koncem první periody byl vyloučen další hráč Sparty. Jan Pohl opět odjel na trestnou lavici za hru vysokou holí. Po půl minutě se opět prosadil Přemysl Tobola, který posílá puk od modré čáry po přihrávce od Prokše za záda Bílka – 3:1.

Několik minut po začátku druhé části hry posílá puk před Bílkem Jakub Pekárek. Na druhé straně brány puk zvedá do vzduchu Marek Prokš a končí v levé šibenici za Bílkovými zády. Následně Košťálek střílel na Ritticha, ovšem tesně minul. Na druhé straně hřiště opět nastala situace dva na jednoho. Jakub Brychta byl ten, který uzavíral tuto příležitost. Po přihrávce od Jana Štěpána trefuje odkrytou bránu – 5:1. Pražští hráči na to ovšem opět reagovali. Snížit se podařilo Davidu Mertovi, když přijal puk od Antončíka a poslal puk do pravé šibenice jihlavské brány.

Poslední třetina začala opět úspěšně pro Duklu. Richard Vaculín napravuje nepodařenou střelu Prokše a trefuje z mezikruží prostor mezi betony Bílka – 6:2. Poslední gól Jihlavy dal Patrik Přidal, když z kruhu poslal puk těsně kolem tyčky až do brány. Poslední slovo v utkání si vzal Šimon Antončík, který ve spolupráci s Luďkem Škopem vyráží na Ritticha. První zmiňovaný nakonec trefuje prostor mezi betony a tím aspoň snižuje na konečný stav 7:3.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Dneska jsme velice dobře bránili. My jsme z protiútoků byli schopni gól dát, což Spartu zlomilo."

Pavel Arnošt (trenér Sparty): „Ta soutěž je dlouhodobý proces a budeme doufat, že z těch chyb z dnešního utkání se pro příště polepšíme a to nás posune dál."