3:2
(2:0, 1:1, 0:1)

14.10.2011 / Zdeněk Drla

14.10.2011 18:00, Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Jaroš, Polívka, Kolda, Tobola, Randa, Zadražil, Martínek, Jícha - Pěška, Prokš, Zídek, Pekárek, Brabec, Vaculín, Matějka, Brychta, Gregar, Vysloužil
3

Rytíři Kladno

Ilašenko - Homer, Máša, Znamenáček, Krpata, Strnad, Bernat, Redlich, Kalla, Gutwald, Kolářík, Gottlieb, Véber, David, Dalecký, Vodák, Čurda, Tomáš, Butor
2
Branky a nahrávky: 3. Jaroš (Randa, Brychta), 5. Pěška (Prokš), 32. Pěška (Zídek, Prokš) - 31. Bernat (Strnad, Kolařík), 45. Véber. Rozhodčí: Talpa - Matějček, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Na první gól nemuseli fanoušci v ochozech Horáckého zimního stadionu čekat dlouho. Už v čase 02:49 rozvlnil síť za Ilašenkovými zády obránce Václav Jaroš. O dvě minuty později se jihlavští mladíci radovali z gólu znovu. To se po přihrávce Marka Prokše trefil Ondřej Pěška. "Dneska jsme měli velice dobrý vstup do utkání. Vezli jsme se po včerejším vítězství na Slavii na vítězné vlně. První třetinu jsme odehráli výborně," hodnotí první dvacetiminutovku trenér jihlavských juniorů Petr Svoboda. Sa dalším průběhem utkání už tak spokojený nebyl.

Ve druhé třetině totiž jihlavský tým polevil a dovolil tak soupeři dostat se do hry. V přesilovce pálil přesně Roman Bernat a soubor trenéra Otakara Vejvody umázl z dvougólového manka. Na kladenský gól ale našel bleskurychlou odpověď Ondřej Pěška - dvougólový střelec večera - už po pětadvaceti vteřinách - 3:1.

Jiskřičku naděje na alespoň bod z jihlavského ledu vykřesali Středočeši ve 45. minutě, kdy se ve skrumáži před Rittichovou brankou nejlépe zorientoval Jiří Véber - 3:2. To ale bylo co se gólového účtu týče vše. Hosté se pokusili půlminuty před koncem třetí třetiny srovnat při hře bez gólmana, ke spokojenosti jihlavských fans, kterých se sešlo na zimním stadionu úctyhodných 115, se jim to nepodařilo.

"Od druhé třetiny bylo Kladno mnohem lepší, bylo nebezpečnější. My jsme přestali hrát. Nedokážu si vysvětlit proč. Ustoupili jsme od té hry, která vede k úspěchu, přestali jsme pracovat a to je špatně. Dnes jsme to "ukopali" se štěstím. Za tři body jsem hodně rád," oddechl si po zápase trenér Svoboda.

Jeho svěřence čeká v příštím týdnu opět dvojitá porce zápasů. "Ve čtvrtek jedeme do Budějovic a v sobotu máme Pardubice," doplnil Petr Svoboda.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie