4:3sn
(0:1, 2:1, 1:1)

22.10.2011 / Libor Kucza

22.10.2011 16:00, Extraliga juniorů - 14. kolo

HC Dynamo Pardubice

Langhamer - Beneš, Zdráhal, Krejnus, Červený, Moučka, Chmelař, Vondráček, Půhoný, Žemlička, Březina, Starý, Nosek, Křečan, Šťastný, Havlík, Poulíček, Vlček, Hemský, Zrůst, Stoklasa.
4

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Brychta, Jícha, Gregar, Vaculín, Polívka, Prokš, Pěška, Jaroš, Vysloužil, Zídek, Randa, Brabec, Tobola, Martínek, Pekárek, Vlček, Kolda.
3
Branky a nahrávky: 24. Březina, 35. Zdráhal (Stoklasa), 53. Moučka (Krejnus, Březina), 65. Nosek - 8. Zídek (Gregar), 25. Gregar (Jaroš, Prokš), 49. Brychta. Rozhodčí: Hribik - Čížek, Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 53:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3 - 4:3.

Průběh utkání

Začátek utkání byl poněkud vlažný. Úvodní minuty doprovázelo několik nepřesností na obou stranách. Do vedení se dostali hosté z Jihlavy v 8. minutě, když Štěpán Zídek obdržel přihrávku od svého spoluhráče napříč útočným pásmem a napálil ji k pravé tyči – 0:1.

Po zbytek třetiny se oba týmy hnaly za vstřelením branky, na pardubické straně pohořeli ve svých vážnějších šancích Tomáš Nosek a Jaroslav Moučka. Na druhé straně zase únik dva na jednoho nedokázal využít Vysloužil.

Druhou periodu začínaly Pardubice v početní výhodě a tlak, který si při ní vytvořily, dokázaly přenést i do dalších minut. Výsledkem byl vyrovnávací gól Davida Březiny, který dokázal využít závaru před jihlavskou brankou a dopravil puk do sítě – 1:1.

Vyrovnaný stav ovšem dlouho nevydržel. O minutu později, při přesilovce, ulovil puk v rohu kluziště Martin Gregar a vybruslil s ním před branku, do které jej následně úspěšně dopravil – 1:2.

Další branky se ČEZ Arena dočkala za deset minut. Bezprostředně po vypršení trestu obdržel dříve vyloučený Zdráhal přihrávku od Stoklasy a osamocený uháněl na Ritticha, kterému nedal šanci – 2:2. Ve druhé třetině již gól nepadl.

Do té třetí sice Pardubice vstoupily aktivněji, nicméně do vedení šli opět hosté. Puk si pro sebe vybojoval Jakub Brychta, obkroužil s ním branku a Marek Langhamer nešťastně propustil kotouč do sítě – 2:3.

O čtyři minuty později dokázaly Pardubice po třetí v zápase vyrovnat, když z velmi ostrého úhlu napálil puk David Březina a objevil ho až Rittich ve své síti – 3:3. Nasměroval tak zápas do prodloužení.

V něm gól nepadl a zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich jsme viděli pouze jediný gól, když svůj nájezd proměnil Tomáš Nosek a rozhodl tak o dvoubodovém zisku svého týmu.