4:1
(3:0, 1:0, 0:1)

28.10.2011 / Diana Váňová

28.10.2011 18:00, Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, Jícha, Randa, Kolda, Hlaveš - Gregar, Zídek, Prokš - Brychta, Pěška, Vaculín - Pekárek, Brabec, Vysloužil
4

HC Sparta Praha

Kocián - Švaříček, Kolář, Skřivánek, Ribalkin, Müller, Košťálek - Hampl, Brzobohatý, Antončík - Eis, Kučera, Doležal - Matějček, Simon, Procházka - Štěpánek, Merta, F. Vlček
1
Branky a nahrávky: 5. Prokš (Jaroš, Zídek), 6. Pěška (Randa), 7. Zídek (Gregar, Jaroš), 36. Pekárek (Vysloužil, Rittich) - 56. Košťálek (Kučera, Antončík). Rozhodčí: Pokorný - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 32:49. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

Jihlavě se vstup do zápasu opravdu povedl. Už v 5. minutě musel Kocián lovit puk z branky, když se před ním po vhazování objevil Marek Prokš a střelou mezi betony poslal Duklu do vedení. O minutu později bylo před brankou hostů opět rušno. Ondřej Pěška si počkal na odražený puk a poslal ho za záda sparťanského gólmana. Na konci 7. minuty ještě navyšoval Štěpán Zídek, který využil toho, že na sebe Martin Gregar strhl pozornost pražských hráčů, a přesnou střelou nedal zmatenému Kociánovi šanci. Sparťany tříbranková ledová sprcha viditelně probudila, do konce třetiny si vytvořili několik slibných šancí, buď je ale zradilo zakončení, nebo zeď v podobě domácího Ritticha.

Prostřední část zápasu začala zostra, před brankou hostů. Kocián si však byl svým zákrokem jistý. Od 29. minuty hrála Dukla vůbec první přesilovku tohoto zápasu. Ta se ale soupeře příliš neohrozila. Šanci se předvést dostali vzápětí také Sparťané, ani oni však nedokázali početní výhodu zužitkovat. Ve 36. minutě, pár sekund po vyloučení domácího Brychty, se v dobrém světle ukázal Jakub Pekárek. Před Rittichem střílet Skřivánek, avšak než se hostující beci vzpamatovali, pálil již jmenovaný střelec, po přihrávce kapitána Vysloužila, na Kociána. Do konce třetiny se Spartě podařilo dostat k šanci pouze dvakrát, zbytek akcí jim domácí zablokovali.

Úvod třetí třetiny příliš mnoho vyložených šancí nepřinesl. Oba brankáři si sice připsali pár zákroků, gól z toho však nekoukal. Za zmínku stojí individuální šance Jana Štěpána, který přebruslil hned tři bránící hráče, nakonec však branku neproměnil. O pár chvil později se ocitl před Rittichem Filip Švaříček, nedokázal ale zpracovat puk a poodkrytou bránu netrefil. V 56. minutě se hostům povedlo dát alespoň jeden zasloužený gól., Jan Košťálek trefil pravý roh branky. V posledních minutách Sparta Jihlavu ještě pozlobila, domácí mohli děkovat výbornému Rittichovi a hosté jen nevěřícně kroutili hlavou.

Junioři nakonec vyhráli 4:1 a výhru oslavili s domácím publikem oblíbenými rybičkami.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt, Sparta: Jsme zklamaní, chtěli jsme začít zápas lépe než posledně. Průběh utkání nebyl podle našich představ. Jihlava se dostala do vedení 3:0, my jsme sice měli pár šancí, ale nevyužili jsme je. Dukla má velice dobrý tým, vyspělý. Hrají takticky. My máme sice mladý tým, ale myslím si, že jsme měli být pro Jihlavu větší překážkou.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie