4:2
(2:1, 1:1, 1:0)

24.11.2011 / Vojtěch Vopat

24.11.2011 18:00, Extraliga juniorů - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Jaroš, Polívka, Randa, Tobola, Jícha, Martínek - Gregar, Zídek, Prokš - Brychta, Pěška, Přidal - Pekárek, Pometlo, Vaculín - Brabec
4

HC Dynamo Pardubice

Langhamer - Havlík, Starý, Zdráhal, Červený, Lenoch, Vondráček, Beneš, Škvor - Moučka, Březina, Hemský - Moučka, Poulíček, Chmelař - Půhoný, P. Vlček, Veselý - Zrůst, Křečan, Šťastný
2
Branky a nahrávky: 7. Pometlo (Brychta), 9. Gregar (Zídek), 39. Prokš (TS), 53. Prokš (Gregar, Jícha) - 11. Škvor (Zrůst), 38. Moučka (Hemský). Rozhodčí: Pěšina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 27:53. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

V úvodu čtvrtečního zápasu juniorů byl vyloučen Jiří Půhoný za hákovaní. Toho se nebál využít Adam Pometlo, který následně posílá puk nad betonem Langhamera za jeho záda. Netrvá dlouho a Dukla se dostává do dvoubrankového vedení. Střela Martina Gregara putovala také nad betonem brankáře hostů a Dukla tím získává dvoubrankové vedení - 2:0.

Hosté se však nenechali zahanbit. Před bránu dostal přihrávku Jan Škvor, který neváhal a využil škvírky mezi bruslí Ritticha a tyčkou konstrukce.

V průběhu druhé dvacetiminutovky měl velkou šanci Tomáš Šťastný, když jeho střela z kruhu trefila vzdálenější tyčku. Tuto nepodařenou střelu však napravil Patrik Moučka, který poslal kotouč pod Rittichův beton a tím vyrovnal – 2:2. Následně však zahákoval domácího hráče Marek Červený a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které proměnil Marek Prokš střelou nad beton Langhamera až do levé šibenice.

Poslední třetinu byl vyloučen jihlavský Patrik Přidal. Hostům se podařilo několikrát vystřelit, ovšem ani jedna střela nebyla úspěšná. Na druhé straně se ovšem zadařilo opět Marku Prokšovi, který dostal přihrávku od Martina Gregara a poslal puk opět do levé šibenice. Pardubice se ještě pokoušely alespoň vyrovnat, ovšem domácí tým je nenechal a tak zápas skončil po šedesáti minutách 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (trenér Pardubic): „Dostali se párkrát k nám do třetiny a proměnili šance. Jinak se k tomu nedá nic říct."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy):„Začátek byl dobrý, bylo poznat, že jejich gólman neměl moc den. Druhou třetinu byly Pardubice lepší a vyrovnání si zasloužily. Za třetí třetinu musím naše kluky pochválit."