2:6
(2:1, 0:3, 0:2)

08.09.2011 / Libor Kucza

08.09.2011 13:00, Extraliga staršího dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Tobola, Vítek, Březka, Kohout, Brussman, Půža - Střecha, Lupač, Mandát - Vantuch, Beran, Staněk - Pazourek, Jícha, Severa - Hotař, Mahút, Kuchyňa
2

HC Vítkovice Ridera

Ďuriš - Cabák, Štencel, Kubis, Pop, Černín, Charvát, Demel, Klok - Tomi, Sysala, Klok - Kaleta, Kovář, Blahuta - Rimmel, Česlík, Ballner - Gola, Churý, Gelnar
6
Branky a nahrávky: 1. Střecha (Tobola), 9. Čermák (Mandát, Tobola) - 20. Kovář (Pop, Blahuta), 30. Škutchan (Sysala), 32. Česlík (Rimmel, Černín), 40. Sysala (Tomi), 47. Česlík (Churý), 53. Škutchan (Tomi). Rozhodčí: Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 18:46. Průběh utkání: 2:0, 2:6.

Průběh utkání

Úvod utkání byl poznamenán tragickou událostí ze 7. Září, kdy havarovalo letadlo hokejového celku Lokomotiv Jaroslavl, na jehož palubě kromě celého mužstva byli také Karel Rachůnek, Jan Marek, Josef Vašíček a slovenský útočník Pavol Demitra. Památka těchto borců byla uctěna minutou ticha.

Do utkání vlétli červenožlutí borci nejlépe, jak mohli. Hned ve 40. vteřině se po krásné individuální akci se štěstím prosadil Tomáš Střecha – 1:0. Duklu rychlý gól nakopl. Začala lépe bruslit a hrát velice aktivní hokej. Odměnou jí byla druhá branka, kterou vsítil v čase 8:43 z dorážky bek Roman Čermák – 2:0. Nedlouho poté zabránil téměř jisté brance Tomáš Střecha, když vypíchl kotouč téměř z brankové čáry. Už to vypadalo, že si Dukla dvoubrankové vedení ponese s sebou do kabin. Vítkovičtí domácí borce ale vyvedli z omylu. Necelou minutu před koncem úvodní dvacetiminutovky dopravil kotouč za záda Krejčíka Tomáš Kovář – 2:1.

Druhé dějství začalo z obou stran velice aktivně. Hra se přelévala nahoru dolů. Skutečně se bylo na co koukat. Avšak byli to hosté, kteří se opět jako první prosadili. Ve 30. minutě vyrovnal stav utkání Adam Škutchan – 2:2. Začínalo se tedy téměř od začátku. V čase 31:35 tomu ale bylo opět jinak. Petr Česlík se ujal kotouče a bez okolků propálil Davida Krejčíka – 2:3. Vítkovice pomalu, ale jistě přebírali iniciativu. Jihlavští hokejisté se již nejspíš viděli v kabině, když Vítkovice opět udeřily. Pouhou jednu vteřinu před koncem druhé třetiny dorazil kotouč do odkryté klece David Sysala – 2:4. Jihlavští hokejisté tak ve druhé periodě zcela propadli.

Hned v úvodu třetího dějství nastřelil hostující Petr Česlík tyčku. Jihlavští hokejisté kupili chybu za chybou. Ve 45. minutě pelášil na Krejčíka zcela sám Jakub Gelnar. Domácí gólman však svůj tým podržel. Ve 47. minutě byl už však Petr Česlík bezchybný, když dorážel kotouč opět do trestuhodně odkryté klece – 2:5. Touto brankou utkání v podstatě rozhodl. Vítkovičtí byli ale nenasytní. Čas 52:21 a červené světlo svítí znovu. Překrásnou akci zakončoval Adam Škutchan – 2:6. Tímto skóre již utkaní i přes veškerou snahu Dukly skončilo.

Jihlavští starší dorostenci tak bohužel úvodní utkání extraligové sezony nezvládli. Slezskému soupeři podlehli vysoko 2:6. Možnost napravit si reputaci budou mít v sobotu 10. září, kdy se na Horáckém zimním stadionu utkají s Havířovem.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (trenér HC Dukla Jihlava): „Soupeř byl výborný. Utkání jsme měli velice dobře rozehrané, vedli jsme 2:0. Dostali jsme zbytečný gól na konci první třetiny. Všechny góly padly po hrubých chybách, které by v této kategorii vůbec neměly nastat. I když byl soupeř potom lepší, důraznější, hokejovější, tak my jsme jim to hodně usnadnili. Musíme se ponaučit z této porážky. V sobotu nás čeká další utkání, havířov. Myslím si, že málo tlačíme dopředu, málo hráčů se dokáže prosadit jeden na jednoho. Tím pádem jsme byli pořád pod tlakem, ztráceli jsme kotouče v útočném pásmu, a proto nás soupeř přehrával. Obrana byla hodně přetížená.“

Petr Bolek (trenér HC Vítkovice Steel): „Zápas pro nás začal nepříznivě, protože jsme hned inkasovali. Za stavu 0:2 jsme ukázali, že jsme dobré mužstvo. Jak herně, tak srdíčkem. Jsem spokojen.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie