8:3
(2:0, 4:2, 2:1)

10.09.2011 / Vojtěch Vopat

10.09.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola, Vítek, Kohout, Březka, Půža, Brussmann, Port - Střecha, Lupač, Mandát - Vantuch, Beran, Staněk - Pazourek, Jícha, Severa - Hotař, Mahút, Kuchyňa
8

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů (24. Šrámek) - Bureš, Flamík, Graca, Gawlas, Potočný, Ryška, Staš, Weisser - Kasperlík, Kotala, Lenomar - Stanislav, Sonnek, Synek - Školoud, Vyčesaný, Formánek - Klečka, Matěj
3
Branky a nahrávky: 6. Kuchyňa (Březka, Mahút), 14. Mandát (Střecha), 22. Lupač (Vítek, Tobola), 24. Vítek (Tobola), 33. Pazourek (Jícha), 40. Tobola (Mandát), 42. Beran (Staněk), 60. Lupač (Mandát, Střecha) - 28. Školoud (Vyčesaný), 33. Klečka (Weisser), 59. Kasperlík. Rozhodčí: Homola - Jeletz, Zídek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 70. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 7:2, 7:3, 8:3.

Průběh utkání

Zápas začal skoro stejně jako první utkání proti Vítkovicím. Po několika šancích domácího týmu rozhodčí odpískal úmyslný ofsajd hostům a hra se tedy přesunula před brankáře Tomšů. Jan Mahút vyhrál buly, puk putoval rovnou za Davidem Kuchyňou, který ještě přihrál Filipu Březkovi a odjíždí těsně před mezikruží. Téměř okamžitě k němu putuje kotouč a David Kuchyňa už pouze střílí nad beton Tomšů a raduje se z prvního jihlavského gólu. Následně byl vyloučen Jaroslav Hotař za napadení tělem. Tomáš Střecha dostal dostatek prostoru ve vlastním oslabení, a proto zavezl kotouč až k bráně hostů, kde přihrál Janu Mandátovi, který už akorát vystřelil a puk letěl nad betonem brankáře Havířova – 2:0.

Začátkem druhé třetiny vystřelil Martin Vítek. Jeho střelu sice Tomšů vyrazil, ale puk putoval okamžitě za Markem Lupačem, který puk poslal tentokrát už za záda gólmana hostů. O dvě minuty později se situace opakovala. Hynek Tobola vystřelil od modré a jeho střelu následně dorážel Martin Vítek - 4:0. Při tomto góle se hosté rozhodli vystřídat brankáře a do brány tedy nastoupil Richard Šrámek.

Tento stav ovšem hostům nevyhovoval. Při situaci dva na jednoho jel Michal Vyčesal. Těsně před bránou Krejčíka přihrál puk Petrovi Školoudovi a ten už pouze zvedl puk nad Krejčíka. Další, kdo skóroval, byl Denis Klečka, který poslal kotouč těsně vedle Krejčíkovy brusle – 4:2. Na tento gól okamžitě zareagovali jihlavští, když Lukáš Pazourek vystřelil téměř z nulového úhlu. Šrámek puk prvně chytil, ale následně kotouč propadl a skončil v bráně. Ke konci třetiny ještě Hynek Tobola prostřelil od modré čáry Šrámka.

Poslední dvacetiminutovku Dukla přidala ještě pár gólů. Prvně střílel Staněk, ovšem jeho střela se odrazila a Simon Beran dorážel do poodkryté brány – 7:2. Na druhé straně hřiště ještě naposled skóroval Havířov. Ondřej Kasperlík trefil ve vlastním oslabení tyčku a od tyčky puk putoval za záda Krejčíkovi. Hosté byli následně dvakrát vyloučeni, čehož využili domácí a 40 sekund před koncem ještě zvýšili střelou Marka Lupače. Utkání po šedesáti minutách hrací doby tedy skončilo 8:3

Ohlasy trenérů

Stanislav Sztefek (trenér Havířova): „Domácí mužstvo bylo lepší po všech stránkách."

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): „Toto bylo důležité vítězství na psychiku kluků. Kluci hráli argesivně, dopředu, bojovali o puk, dávali jsme hodně branek. Musíme takto dál pokračovat."