3:1
(1:1, 2:0, 0:0)

15.09.2011 / David Nekvinda

15.09.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 3. kolo

HC Kometa Brno

Klimeš - Zbořil J., Štancl, Vlček, Vojáček, Sedlák ,Řeřucha - Chudý, Kozel, Raška, Mrázek, Jenyš, Grünwald, Beneš, Král, Kovářů, Vaverka, Kusko
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Kohout, Brussmann, Tobola, Vítek, Březka - Mandát, Vantuch, Pazourek, Staněk, Mahút, Jícha, Renza, Beran,, Střecha, Hotař, Lupač, Severa
1
Branky a nahrávky: 8. Král (Grünwald), 23. Král (Grünwald), 27. Beneš (Kusko, Mrázek) - 8. Severa (Jícha). Rozhodčí: Jeřábek - Měkýš, Šustr. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

První třetina příliš líbivého hokeje nenabídla, vče podstatné se vlastně smrsklo do devíti vteřin. O něco lépe začala Dukla, která hned v úvodu sehrála dvě přesilovky, avšak Klimeše v bráně Brna moc neohrozila. Pak už se poprvé v zápase ujala slova dvojka Hynek Grünwal a Tadeáš Král. Prvně jmenovaný našel zpoza branky svého kolegu z útoku a ten z voleje poslal kotouč mezi Krejčíkovy betony.

Z vedení se však domácí neradovali dlouho. Ihned po buly se vydal směrem k brněnské bráně Lukáš Jícha, jehož střelu Klimeš vyrazil jen před sebe. Tam číhal Jiří Severa a neomylně poslal puk do sítě. Poté se hra zklidnila a do konce první části hry stály za zmínku jen přesilovkové šance Beneše a Rašky, kteří však puk za záda jihlavského brankáře nedostali.

Perioda číslo dvě přinesla zajímavější průběh. Hned ve třetí minutě se podruhé v zápase prosadil Tadeáš Král.Jeho druhá branka se v ničem nelišila od té první, včetně jména asistenta, jenom tentokrát poslal Tadeáš kotouč nad vyrážečku Krejčíka. Něco málo přes dvě minuty poté ujížděl Jiří Severa sám na Klimeše a za záchranou brzdu musel zatáhnout Štancl. O trestném střílení nebylo sporu. Severu však velmi efektním semaforem vychytal Lukáš Klimeš.

Skóre se tak znovu změnilo ve prospěch Brna. Silvestr Kusko pasem od pravého mantinelu vybídl ke skórování Filipa Beneše, který zvolil bekhendový blafák a elegantně zavěsil pod víko. Stejný hráč pak mohl Brněnské poslat do trháku, když byl faulován v nájezdu a rozhodčí podruhé během jedné třetiny zkřížil ruce nad hlavou. I Benešův pokus však skončil v lapačce soupeřova gólmana.

Ve třetí třetině se měl dostavit tlak Dukly, jenže tomu tak nebylo. V samém úvodu sice dvakrát uháněl zcela osamocený Tomáš Střecha na Klimeše, ale puk jednou skončil na břevnu a podruhé na vyrážečce brněnského gólmana. Kometa poté již hrála s klidem, čekala na šance a občas velmi nebezpečně zahrozila. Jihlavským se již zkracoval čas, v přemíře snahy se dopustili dvou faulů a připravili se tak o čtyři minuty snahy o vyrovnání. Za Kometu mohli rozhodnout Jenyš a po něm Mrázek avšak Krejčík držel naději pro svůj tým. Závěrečnou minutu zkusila Dukla hru v šesti, ale ke kýženému efektu to nevedlo. Tři body tedy zůstaly pod Špilberkem.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Za dnešní zápas musím kluky pochválit, první domácí zápas není nikdy jednoduchý. Myslím si, že na to jak máme mladý tým, složený převážně z ročníků 96, tak kluci předvedli solidní výkon. Byly tam samozřejmě nějaké chyby, které musíme odstraňovat, ale dnes bych chtěl pochválit výkon celého mužstva podpořený skvělým výkonem brankáře.

Aleš Polcar (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme dostali velmi laciné góly, když jsme nepokryli hráče v brejku. Říkali jsme si, že třetí hráč musí hrát poctivě dozadu, což se nestalo. Poté za stavu 2:1 jsme měli čtyři či pět neuvěřitelných gólovek, kdybychom zde dali nějaké góly, tak si myslím, že by zápas vypadal jinak. Ke konci si Brno zápas pohlídalo, tam už byla z naší strany poměrně křeč.