2:3
(0:1, 2:1, 0:1)

17.09.2011 / Zdeněk Drla

17.09.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Tobola, Vítek, Kohout, Březka - Mandát, Lupač, Střecha - Staněk, Beran, Vantuch - Severa, Jícha, Pazourek - Renza, Hotař, Mahút - Kuchyňa
2

VHK ROBE Vsetín

Vlach - Žabčík, Zuzaník, Galia, Ščotka, Vašíček T., Hryciow, Hajda - Kohout, Stodůlka, Helešic - Zvonek, Šiafutdinov, Grygar - Neuwirth, Surý, Stupka - Forch, Kuchařík, Hořanský
3
Branky a nahrávky: 27. Pazourek (Kohout), 28. Vantuch (Mahút) - 7. Šiafutdinov, 22. Grygar (Ščotka, Šiafutdinov), 50. Surý. Rozhodčí: Čech Ro. - Klouda, Samuel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Ve vyrovnaném sobotním utkání se čekalo na první gól necelých sedm minut. První nabídnutou výhodu jednoho muže v poli využil Kamil Šiafutdinov, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před jihlavským gólmanen Davidem Krejčíkem - 0:1. První dějství kromě několika vyloučených příliš mnoho vzruchu nepřineslo, Jihlava nedokázala využít téměř minutovou přesilovku 5 na 3 a tak se po dvaceti minutách odcházelo do šaten za hubeného vedení týmu z Valašska.

Hosté znovu udeřili na začátku druhé třetiny. Ve chvíli kdy svůj trest odpykával jihlavský Simon Beran, navýšil vedení mladíků ze Vsetína Ondřej Grygar - 0:2. Jihlavští museli přidat na obrátkách. A vyplatilo se. V rozmězí jedné minuty a pěti vteřin dokázali pro ně nepříznivý stav srovnat. Nejprve se z gólu radoval David Pazourek, vyrovnání zařídil Marek Vantuch. To končila 28. minuta. Ani druhá polovina prostředního dějství nic zvláštního nepřinesla. Živo bylo na jejím konci. Se zvukem sirény zasunuli vsetínští hráči zpoza branky puk vedle Krejčíkova pravého betonu do brány, hlavní rozhodčí ale gól neuznal, protože byl dosažen po skončení druhé dvacetiminutovky. Za následné protesty si vysloužil hostující trenér dvouminutový trest.

Rozhodující gól padl na sklonku 50. minuty. Jeden z jihlavských obránců chtěl vysoký puk odehrát rukou za branku, trefil ho ale tak nešťatně, že ho srazil za Krejčíkova záda - 2:3.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (trenér Jihlavy): Jsem hodně zklamaný. Už od začátku jsme nehráli dobře, špatně jsme bruslili, prohrávali jsme osobní souboje jeden na jednoho, jako bychom nebyli vůbec přítomni. Vsetín nás přehrával prvních deset patnáct minut. Sice jsme srovnali na 2:2, ale byli jsme neustále zbytečně vylučovaní. Měli jsme sedm vyloučených, což je na domácí prostředí hodně. Tím jsme dostali soupeře na koně. Myslel jsem, že se to za stavu 2:2 prolomí, ale naší hloupostí, kdy jsme byli vylučovaní, tak jsme soupeře nechali hrát. Dostali jsme nešťastný gól, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Pořád mi chybí tlak do brány, zakončení, prosazení jeden na jednoho, taková ta zarputilost. Dnes jsme si nevypracoavli pořádné šance. Jsem zklamaný.

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): Potřebovali jsme vyhrát. Měli jsme velký respekt k soupeři, protože naposledy dal doma osm gólů Havířovu. S výsledkem jsme spokojeni. Bylo to vyrovnané, Jihlava má výbornou první pětku. Byl to hokej nahoru dolů, klasická mládež, hodně nepřesností, hodně bojovnosti. Rozhodčí řídil zápas velice dobře, fauly, které byly, pískal na obě dvě strany. Soutěž bude vyrovnaná. Dnešní tři body nám hodně pomůžou.