6:5sn
(2:1, 1:2, 2:2 - 0:0)

22.09.2011 / Daniel Ježek

22.09.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 5. kolo

HC Oceláři Třinec

Němec - Kalus, Cienciala A., Foltýn, Pisarik, Valíček, Jonáš - Kovařčík, Kofroň, Ohera, Růžička, Malyjurek, Rataj, Pěnčík, Heider, Kasala, Pastrňák, Jaroš, Cienciala D.
6

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Cívka, Půža, Tobola, Vítek, Kohout, Březka - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Kuchyňa, Staněk, Mahút, Jícha, Renza, Beran, Střecha, Pazourek
5
Branky a nahrávky: 6. Foltýn (Pěnčík), 7. Malyjurek (Heider), 25. Jaroš (Heider), 43. Kovařčík (Malyjurek), 58. Kofroň (Jaroš), rozhodující nájezd Pisarik - 16. Střecha (Lupač, Tobola), 26. Kuchyňa, 40. Jícha (Pazourek), 47. Střecha (Mandát), 56. Střecha (Půža). Rozhodčí: Šedinka - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 6:5.

Průběh utkání

Úvod utkání patřil domácím, kteří si během sedmi minut vybudovali dvoubrankový náskok. Skóre zápasu otevřel Michael Foltýn, který přesnou ranou od modré překonal brankáře Krejčíka. Od první branky neuplynula ani minuta a domácí se radovali podruhé. Heider vybojoval puk pro Pavla Malyjurka, jenž nekompromisní střelou z mezikruží překonal hostujícího brankáře.

Hosté ale neskládali zbraně a ještě do konce třetiny korigovali. V probíhající přesilovce se před Němcem ocitl Tomáš Střecha, který si nejprve položil domácího brankáře, aby poté bekhendem zavěsil. Oba týmy pak měly vyložené šance, ani Pěnčík, ani Mandát ale nedokázali přesně zamířit. Skóre se tak hnulo až ve druhé třetině.

Ve zkrácené přesilovce se k puku dostal Tadeáš Jaroš, který nejprve vybruslil před branku, aby pak zakončil mezi betony hostujícího gólmana. Hosté však se svou odpovědí neotáleli. Za necelou minutu od domácí branky se prosadil David Kuchyňa. Vyvrcholení hostujícího tlaku ve druhé třetině byla vyrovnávající branka. David Pazourek našel Lukáše Jíchu, který srovnal stav zápasu na 3:3.

Do závěrečné periody tak oba celky vstupovaly za nerozhodného stavu. Ten změnil po třech minutách hry Ondřej Kovařčík. Hosté se z jeho branky oklepali a dvěma přesnými zásahy otočili skóre. O vše se postaral Tomáš Střecha, který nejprve srovnal, následně pak svým třetím gólem v utkání poslal hosty poprvé do vedení. To jim ale netrvalo dlouho, neboť se za další dvě minuty prosadil Adam Kofroň, který tak poslal utkání do prodloužení.

V tom se nic závratného nestalo, rozhodnout musely nájezdy. S těmi se lépe popasovali Oceláři, kteří zásluhou Alexe Pisarika a Davida Ciencialy vsítili dvě branky, naopak hosté si vylámali zuby na brankáři Němcovi. Dva body tedy zůstávají v Třinci.