3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

25.09.2011 / Diana Váňová

25.09.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Tobola, Vítek, Březka, Kohout, Brussmann, Cívka - Střecha, Lupač, Mandát - Mahút, Jícha, Severa - Vantuch, Beran, Kuchyňa - Staněk, Štěrba
3

Berani Zlín

Svoboda - Stuchlík, Velčovský, Řezáč, Kužílek, Hurta, Grygera - Matula, Hrazdíra, Galuška - Hlaváč, Zaremba, Malý - Kratochvíl, Buchta, Sedláček - Hladiš, Vyoral
2
Branky a nahrávky: 11. Střecha (Tobola, Mandát), 26. Střecha (Čermák), 27. Čermák (Střecha) - 26. Hladiš, 47. Buchta (Hrazdíra). Rozhodčí: Talpa - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Již od prvních minut utkání to vypadalo, že oba týmy budou pečlivě bránit a snažit se nepouštět svého soupeře do větších šancí. Ze začátku byli sice o něco lepší Zlínští, ale pak přišla přesilovka Dukly, kterou nakonec tým zužitkoval. Skóre otevřel v 11. minutě Tomáš Střecha, který proměnil nahrávku Toboly od modré. Obdržené branka zlínské kluky probrala. Drali se do útoku a stříleli z každé vhodné pozice. Perfektně však zafungovala jihlavská obrana, která svůj tým držela hlavně v posledních minutách první třetiny, a také bezchybný gólman Krejčík. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Začátek druhé třetiny byl opatrný, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Osudnou pro následující momenty se ale stala další přesilovka Jihlavy. Tu sice zlínští ubránili, i díky hráčům, kteří obětavě padali do střel, ale hned po jejím skončení navýšil stav Střecha, který si připsal druhý gól.Ani ne půl minuty na to ale Zlínští borci odpověděli a snížili tak nepříznivé skóre, když se domácí špatně dorozuměli. Do odkryté branky se trefil Dominik Hladiš. Jihlavané ale nic nevzdali a po minutě reagovali také brankou. Tu vsítil Roman Čermák. V druhé půlce druhé třetiny se Zlínští zvedli a zaměstnávali gólmana Krejčíka spoustou střel. Ten však zůstal pozorný a žádnou z nich už za záda nepustil.

Poslední třetina hry působila vyrovnaněji, protože si šance tvořily oba celky. Za zmínku jistě stojí dva výpady Jana Mandáta, který ale ani jednu z šancí neproměnil a pouze posunul branku. Ve 46. minutě se napřáhl Lukáš Buchta a švihem poslal puk domácímu gólmanovi za záda.

V posledních minutách dostávali chlapci ze Zlína Duklu opět pod tlak. Snížit se jim sice nepodařilo, ale krásných šancí měli dost. Ke konci zápasu sice odvolali gólmana, ale ani to jim nepomohlo vyrovnat. Dokonce málem další obdrželi, ale Lukáš Buchta se po puku obětavě vrhnul a skončil za brankovou čárou místo něj. Pár vteřin před koncem zápasu měli Zlínští ještě jednu povedenou šanci, ani domácí gólman si v tu chvíli nemohl být jistý, kde přesně puk je. Dukla tak zápas nakonec ubránila a poslala soupeře na východ Moravy bez bodu.