3:2
(1:0, 2:0, 0:2)

28.09.2011 / Tomáš Schmiedt

28.09.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 7. kolo

HC Olomouc

Kochta (11. - 14. Motálek) – Brančík, Ziegler, Majer, Rašner, Brandýs J., Nesvadba - Vrabel, Beták, Hánl, Jergl A., Fibrich, Ostřanský, Bauer, Augustin, Peštuka
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík – Čermák, Brussmann, Cívka, Tobola, Březka, Kohout, Vítek - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Kuchyňa, Pazourek, Staněk, Mahút, Jícha, Beran, Střecha
2
Branky a nahrávky: 14. Beták (Augustin), 34. Brančík (Augustin, Vrabel), 36. Augustin (Beták) - 47. Beran (Vantuch, Kohout), 49. Štěrba (Čermák). Rozhodčí: Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 8:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

O docela zajímavou kuriozitu se v polovině úvodního dějství postarala domácí střídačka, když musela kvůli problému s výstrojí vystřídat gólmana Kochtu za náhradníka Motálka. Olomoucká jednička se ale do své svatyně vrátila již několik minut později.

Ve 14. minutě se Hanákům podařilo poprvé v utkání skórovat. Zcela osamoceného zanechali jihlavští hokejisté před svou klecí Šimona Betáka, který nadvakrát protlačil puk za Krejčíka.

Dukla mohla srovnat na začátku druhé třetiny, avšak Lupač ve svém úniku na Kochtu nevyzrál. Skórovat se ale podařilo opět Kohoutům. Z rohu kluziště dostal od Augustina mezi kruhy namazáno David Brančík, který střelou do šibenice navýšil vedení svého celku.

Zanedlouho se Olomouc radovala potřetí. Z velké hromady hráčů u levé tyčky hostující branky vyšťoural Vojtěch Augustin kotouč tak šikovně, že skončil až za Krejčíkovými zády.

Jihlava se ale nechtěla smířit s porážkou, což potvrdila v závěrečné části dvěma snižujícími góly. První branku zaznamenala, když si Simon Beran najel z levé strany až před Kochtu, odkud skoro doslova zavěsil touš do horního růžku domácí klece. Po něm se mezi tři olomoucké tyče trefil i Jan Štěrba, který dokázal zasunout puk za domácího gólmana.

Vyrovnávací trefu ale hosté nevsítili, takže si z Olomouce neodvezli ani bod. Hanáci zato vítězstvím přerušili svou negativní sérii tří porážek za sebou. Další šanci získat body bude mít Dukla v sobotu 1. října, kdy se představí na ledě Vítkovic.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): První třetinu jsme začali velice špatně, soupeř byl lepší. Nehráli jsme vůbec do těla, málo jsme bruslili, ale paradoxně jsme třetinu vyhráli 1:0. Ve druhé části už jsme byli lepším týmem, což jsme zúročili i brankově. Přestože jsem upozorňoval hráče, že poslední třetina nebude jednoduchá, tak jsme se zbytečně nechali vylučovat a dostali jsme soupeře na koně. I tak jsme to ale zdárně dotáhli do vítězného konce. Stále hráče upozorňuji na vyloučení, musí si na to dávat pozor. Dnes nám pískal špičkový rozhodčí a jeho rozhodnutí byly v pořádku.

Aleš Polcar (HC Dukla Jihlava): Ze začátku utkání jsme měli dvě tři přesilovky, které jsme měli využít, protože tam byly gólové příležitosti. Olomouc ve druhé třetině hrála podstatně lépe, byla lepší než my. Před třetí třetinou jsem udělal změny v sestavě, přineslo to štávu a úspěch, dali jsme dva góly, ale na třetí jsme nedosáhli. A při power-play už je to vabank, šance byly na obou stranách. Jsem trochu zklamán z přístupu některých hráčů, chybí mi u nich "srdíčko". Propříště nejspíš nastanou nějaké změny.