2:6
(2:2, 0:2, 0:2)

08.10.2011 / Diana Váňová

08.10.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola, Čermák, Březka, Vítek, Cívka, Kohout, Brussmann - Mandát, Lupač, Střecha - Štěrba, Beran, Staněk - Severa, Jícha, Mahút - Pazourek, Kuchyňa
2

HC Kometa Brno

Jekel - Vágner, Sedlák, Vojáček, Zbořil, Mytiska, Štancl - Mrázek, Raška, Beneš - Jenyš, Lašák, Kovářů - Grünwald, Král, Kozel
6
Branky a nahrávky: 13. Čermák (Lupač, Mandát), 14. Mandát (Tobola)- 1. Raška (Mrázek, Beneš), 5. Beneš (Mrázek), 27. Kovářů (Vojáček, Lašák), 36. Lašák (Vojáček, Jenyš), 52. Sedlák (Raška), 59. Vágner (Kovářů). Rozhodčí: Čech - Skopal, Reich. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6.

Průběh utkání

Do úvodního dějství vkročili přesvědčivěji hráči Komety, což se projevilo hned 16 sekund po úvodním hvizdu. Po boji ve středním pásmu přišli domácí o puk, Adam Rašner obkroužil celou branku a poslal nerozchytanému Krejčíkovi puk za záda. V první přesilové hře sobotního zápasu si Dukla také vytvořila několik šancí, ale po jejím skončení už zase úřadovali Brněnští. Aktivní první útok obehrál domácí obranu a Filip Beneš využil nabídku Mrázka na navýšení skóre. V druhé části první třetiny předvedli Jihlavští parádní vyrovnání díky využitým přesilovkám. Hned za 7 vteřin po zahájení početní výhody Dukly vystřelil z hloučku hráčů Roman Čermák a nedal zmatenému gólmanovi šanci. V následující přesilové hře se prosadil Jan Mandát, který tečoval střelu Hynka Toboly. Do konce třetiny ještě oba týmy předvedly pár pěkných ran, ale brankáři měli pokaždé puk pod kontrolou.

Druhá třetina pokračovala tam, kde skončila první – oba týmy hodně bruslily, ale hlavně díky důsledné obraně zůstával stav stále nerozhodný. Několik šancí si vytvořil také exjihlavský Ondřej Kovářů, který nakonec dorazil puk do poloodkryté jihlavské branky a změnil stav utkání. Hostům to viditelně prospělo, nahrnuli se do obranného pásma domácích a stříleli z každé vhodné pozice. K několika krásným šancím se dostali i domácí, za zmínku jistě stojí Beranova střela, které ovšem chyběla dorážka. Ve 36. minutě to ale byli opět hosté, kdo měnil skóre. Velmi povedenou přesilovku Komety dovedl do gólové radosti Jan Lašák, který obelstil domácího Krejčíka. Do konce periody pak už jen probíhala přetahovaná o puk.

I třetí třetina s sebou přinesla řadu promarněných možností. Velkou šanci Komety rozjel Ondřej Kovářů, nikdo z jeho spoluhráčů však puk za Krejčíkova záda poslat nedokázal. Podobně to vypadalo i o pár minut později před hostujícím Jekelem, který předvedl několik skvělých zákroků a vychytal Lupače i následné dorážky. Střela Jana Sedláka zápěstím již ale úspěšná byla a Kometa odskočila Dukle na tříbrankový rozdíl. Po tomto gólu vyslali Jihlavští na brněnskou branku mnoho střel, ale jako hradba v ní stále stál bezchybný Jekel a mařil šance domácích na lepší výsledek. Dukla nakonec musela před soupeřem sklonit hlavu ještě jednou, a opět u toho byl Ondřej Kovářů. Ten se sice sám proti Krejčíkovi neprosadil, ale když se znovu dostal k puku, nahrál Lukáši Vágnerovi, a ten už domácího gólmana prostřelil.

Utkání Jihlavy s Kometou tak skončilo výsledkem 2:6. Starším dorostencům Dukly se zatím příliš nedaří, vyhráli pouze 2 utkání. Zato hostující Brňané předvedli herní pohodu i na Horáckém zimním stadionu a připsali si sedmé vítězství.