3:6
(0:1, 2:2, 1:3)

22.10.2011 / Diana Váňová

22.10.2011 12:00, Extraliga staršího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Cívka, Tobola, Vítek, Kohout - Staněk, Lupač, Mandát - Střecha, Jícha, Vykouk - Vantuch, Beran, Severa - Pazourek, Mahút, Štěrba - Kuchyňa
3

HC Olomouc

Kochta - Brančik, Ziegler, Paksi, Majer, Pšeja, Brandýs, Hradil, Nesvadba - Vrabel, Beták, Hánl, Jergl, Fibrich, Konečný, Ostřanský, Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka
6
Branky a nahrávky: 25. Beran (Vantuch), 30. Střecha (Tobola), 52. Mandát - 9. Hánl (Brandýs, Paksi), 30. Augustin (Nesvadba), 34. Beták (Hradil, Nesvadba), 42. Ostřanský (Jergl), 50. Jergl (Ostřanský, Brandýs), 59. Ostřanský (Brandýs). Rozhodčí: Pokorný - Šťastná, Rampír. Vyloučení: 9:10 + Hánl, Jergl 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci do utkání vlétli opravdu ukázkově. Od začátku se tlačili dopředu a hledali skulinku mezi výstrojí olomouckého Kochty a brankovou konstrukcí. Všechny útočné formace se ovšem vracely na střídačku s nepořízenou. V deváté minutě se skóre zápasu konečně změnilo. Nebylo to však na straně domácích, po přihrávce Brandýse se Martin Hánl obtočil kolem Krejčíka a střelou nad gólmanovy betony poslal puk do branky. Duklu tato skutečnost neodradila a dál zaměstnávala olomouckého brankáře. V 19. minutě už to vypadalo na vyrovnání, Kochta však Vantuchovu pozemní střelu stačil těsně před brankovou čárou zastavit. I další pokusy vyšly naprázdno, do kabin tak Jihlavští odcházeli s jednobrankovou ztrátou.

Do druhé třetiny naskakovali Jihlavští s početní výhodou. Ta zaznamenala několik střeleckých šancí, ale ta gólová přišla až ve 24. minutě, kdy byly oba týmy kompletní. Simon Beran odchytil nahrávku Vantucha a nasměroval ji do levého rohu branky. Marek Vantuch měl sám později šanci zvýšit, ale nařízené trestné střílení neproměnil. Mora naopak šanci využila, ležícího Krejčíka z dorážky překonal Vojtěch Augustin. Jihlava si ovšem pro své hosty přichystala bleskovou odpověď. Za deset vteřin stihnul vyrovnat Tomáš Střecha. Domácí se snažili strhnout zápas na svou stranu, následovalo ovšem pouze několik neúspěšných pokusů o gól. Skóre změnili opět Kohouti, když Šimon Beták nasměroval dorážku do poloodkryté branky. Ke konci třetiny si Olomoučtí vytvořili nátlak, ovšem Jihlava všechny snahy ubránila, a tak po čtyřiceti minutách zářil na světelné tabuli stav 2:3.

Do třetí části hry vkročili lépe Kohouti. Po dvou minutách hry zužitkoval Milan Ostřanský přesilovou hru a Olomouc začala udávat tempo. Ve hře 3:3 se vytáhl Aleš Jergl, v plném počtu měl šanci Marek Lupač, ovšem nepřesnou. V 52. minutě upravil stav hry Jan Mandát, který si připsal ještě několik dalších pokusů. V posledních minutách zápasu byl vyloučen olomoucký Peštuka, a Jihlava si vyzkoušela hru bez brankáře. To se jí ovšem nevyplatilo, protože Jan Brandýs vybojoval puk, nahrál Milanu Ostřanskému a ten z dálky navýšil stav na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík, Olomouc: Přijeli jsme si pro tři body, ty jsme si také odvezli. Ale nebylo to tak jednoduché, jak si naši hráči představovali. První dvě třetiny jsme nehráli příliš dobře, odpor domácích jsme zlomili až ve třetí části.

Aleš Polcar, Jihlava: První dvě třetiny jsme hráli solidně, třetí třetinu jsme prohráli 3:1. Zkoušeli jsme power-play 6 na 4, ta nám ale vůbec nevyšla. Série porážek už příliš dlouhá, musíme najít nějaký impuls ke změně. Doufáme, že už to v pondělí proti Vítkovicím vyjde.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie