3:4sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0 - 0:1)

29.10.2011 / Tomáš Čekal

29.10.2011 12:30, Extraliga staršího dorostu - 17. kolo

HC Kometa Brno

Jekel – Řeřucha, Sedlák (C), Vojáček, Vlček, Vágner, Štancl, Mytiska – Mrázek, Grünwald, Beneš – Kovářů, Raška, Kusko – Vaverka, Král, Jenyš – Kozel.
3

HC Dukla Jihlava

Krejčík – Vítek, Tobola, Čermák, Březka, Cívka, Kohout, Brussman – Mandát, Lupač (C), Vykouk – Vantuch, Jícha, Střecha – Severa, Beran, Mahút – Staněk.
4
Branky a nahrávky: 24. Kovářů (Raška, Štancl), 35. Mrázek (Grünwald), 47. Beneš (Řeřucha, Sedlák) - 14. Vykouk (Mandát, Lupač), 39. Mandát (Lupač, Vykouk), 48. Střecha (Vantuch), rozhodující nájezd Mandát. Rozhodčí: Slavka – Kříž, Linhart. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

V první třetině dlouho nebylo znát, že je Kometa druhým týmem tabulky a Jihlava má za sebou desetizápasovou sérii proher. Jasně poslední tým dlouho odolával. Až po deseti minutách o sobě dali vědět domácí Raška s Mrázkem, ale kotouč mezi tři jihlavské tyče nedostali.

A přišlo potrestání. Lukáš Vykouk dostal před Jekelem tolik času, že si mohl dorazit vlastní střelu a poslal Jihlavu vedenou novým trenérským duem do vedení. To mohl zvýšit dvě minuty před koncem ještě Lupač, který se objevil před brněnským brankářem a těsně minul bránu.

Co se Kometě nepovedlo v první části, vyšlo ve druhé. Velkou aktivitu zužitkoval ve 24. minutě loňský Jihlavan Ondřej Kovářů, který vyrovnal při přesilové hře díky dorážce. Z přehršle šancí týmu v modrobílých dresech se uchitila až jedna ze 35. minuty. Skóre utkání otočil na 2:1 nejproduktivnější brněnský útočník Petr Mrázek, jenž se trefil švihem krásně o tyčku.

V té době byla Kometa výrazně na koni a málokdo by si na jihlavskou Duklu vsadil. Jenže její hráči se ze sevření vymanili a ještě do konce druhé části dokázali zásluhou Jana Mandáta vyrovnat na 2:2. Jeho dělovku brankář Jekel snad ani neviděl.

Ve 47. minutě se hráči jihomoravské metropole dostali dnes naposledy do vedení, které zařídil střelou z otočky Filip Beneš. Jenže asi velké uspokojení přineslo hned o minutu později chybu v obraně, kterou po samostatném úniku a krásné kličce potrestal Tomáš Střecha - 3:3.

Na tuto branku již domácí odpovědět nedokázali, a utkání se svým soupeřem nasměrovali do prodloužení. V něm měli Jihlavané velkou příležitost na zlomení utkání, ale dvouminutovou přesilovku čtyři na tři nezužitkovali. Nemuseli však věšet hlavy, protože v samostatných nájezdech zachoval klid Jan Mandát a svým druhým gólem utkání zajistil Jihlavě bod navíc. Pocit vítězství si hráči Dukly mohli užít po dlouhých čtyřiatřiceti dnech.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): S kolegou jsme přišli k mančaftu včera před tréninkem, takže nebylo moc prostoru potrénovat, a říct si co a jak. Hráči dnes splnili vše, co jsme si před utkáním řekli, za což jsem hrozně rád. Čeká nás hrozně moc práce, máme před sebou ještě dalekou cestu. Nicméně dnes to kluci zvládli až na malé výjimky velice slušně. Ukázali nám, že v nich něco je a myslím, že jsme druhý bod urvali právem.

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Že dáme z počtu přes čtyřicet střel jen tři góly, je moc špatně. Kupíme individuální chyby. Dnes jsme si to prohráli sami. Soupeř nás potrestal za to, že jsme jeli třeba i nájezd dvou samotných hráčů na brankáře a nedali jsme z toho gól. Druhá třetina byla perfektní a kluci si zasloužili vyhrát, ale takový je hokej. Nájezdy už jsou vždy loterie. Musíme se z toho hlavně poučit.