4:5
(1:1, 0:2, 3:2)

03.11.2011 / Vojtěch Vopat

03.11.2011 18:15, Extraliga staršího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Čermák, Brussmann, Cívka, Tobola, Vítek, Kohout D., Březka - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Štěrba, Mahút, Jícha, Beran, Střecha, Vykouk
4

VHK ROBE Vsetín

Svoboda M. - Hajda, Žabčík, Zvonek, Surý, Neuwirth, Hryciow, Forch, Kohout M., Stodůlka, Helešic, Kuchařík, Vašíček, Zuzaník, Grygar, Ščotka
5
Branky a nahrávky: 4. Jícha (Kohout D., Střecha), 43. Lupač (Beran), 47. Mandát (Lupač), 59. Střecha (Lupač) - 1. Stodůlka (Kohout M.), 31. Kohout M. (Hajda), 33. Grygar (Kuchařík, Forch), 44. Kohout M. (Zvonek), 58. Kohout M. (Surý, Žabčík). Rozhodčí: Vampola - Jeletz, Polák. Vyloučení: 4:8, navíc Kohout M., Ščotka (oba VSE) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Hned v úvodu čtvrtečního utkání se radovali hosté. Martin Kohout zavezl puk do útočného pásma při situaci dva na jednoho a nahrál Lukáši Stodůlkovi, pro kterého už není problém vystřelit nad Krejčíkův beton. Po třech minutách se daří Dukle proměnit přesilovou hru, když Daniel Kohout vystřelil od modré puk na Svobodu. Těsně před ním však kotouč ještě tečoval Lukáš Jícha, čímž vyrovnává – 1:1.

Druhou třetinu se domácímu týmu vůbec nedařilo. Martin Kohout poslal puk na brankáře Krejčíka, tomu puk propadl a pomalu se doklouzal až za brankovou čáru. Netrvalo dlouho a domácí brankář musel puk ze své brány lovit znova. Ondřej Gregar totiž střílí puk těsně nad beton domácího gólmana a puk končí za jeho zády - 1:3.

Třetí třetina byla pro domácí nejúspěšnější. Začátkem poslední dvacetiminutovky se prosadil Marek Lupač, který svoji střelou dostal puk za záda Svobody. Než se však jihlavští hráči vzpamatovali, dostali další gól. Tentokrát Martin Kohout již podruhé v řadě trefuje, tentokrát z mezikruží našel škvíru u tyčky - 2:4. Jihlava se však snažila do posledního dechu a ve svém vlastním oslabení se mezi betony trefil Jan Mandát, napravil nepodařenou střelu Marka Lupače.

Poslední úspěch hostů byl těsně před koncem, když opět Martin Kohout přesně mířil, tentokrát pod lapačku Krejčíka. Tomáš Střecha však ještě domácím vrátil naději, když projel bez problému obranou hostů a následně bez problému z mezikruží zakončil. Dukla ještě poslední minutu hrála bez brankáře, ovšem to domácím k vyrovnání nestačilo a tak utkání skončilo 4:5.