1:3
(0:1, 0:2, 1:0)

17.11.2011 / Diana Váňová

17.11.2011 16:30, Extraliga staršího dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola, Vítek, Port, Čermák, Kohout, Půža, Březka - Beran, Mandát, Vantuch - Vykouk, Jícha, Lupač - Štěrba. Mahút, Severa
1

Berani Zlín

Čepila - Stuchlík, Velčovský, Macharáček, Řezáč, Kužílek, Grygera, Talan - Matula, Hrazdíra, Skočík - Míka, Dalajka, Galuška - Hlaváč, Zaremba, Haničinec - Kratochvíl, Tomiga
3
Branky a nahrávky: 54. Tobola (Mandát) - 16. Dalajka, 28. Matula (Tomiga), 33. Tomiga (Galuška). Rozhodčí: Čech - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Hrazdíra (ZLN) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Průběh utkání

První minuty zápasu odehrála Dukla velmi dobře, vytvářela si šance a střílela. Velkou zásluhu na tom měla první formace, v čele s Janem Mandátem. V 16. minutě však domácí obrana zaváhala, čehož pohotově využil Patrik Dalajka. Vstřelený gól hosty nabudil, ale i Jihlavští stále zůstávali ve hře. Po dvaceti minutách se přesto do kabin odcházelo za stavu 0:1.

Další třetinu opět rozehrála Jihlava lépe, ale z gólu se stejně jako v předchozí části radovali Zlínští. Dominik Matula si trpělivě vyčkal na přihrávku od Jakuba Tomingy a trefil se do poodkryté branky, protože Krejčík se nestihnul přemístit. Zareagovat se snažil Jan Štěrba, který jel sám na Čepilu, ten však stále jihlavským střelám odolával. Minutu po této akci se znovu před bránu tlačil Štěrba, tentokrát s Mandátem, ale ani jeden z mladíků puk za bezchybného gólmana neprotlačil. Ve 33. minutě se před Krejčíka dostal Dominik Matula, pálil ale vedle. O pár vteřin později už ale Krejčík musel kapitulovat, a to před Jakubem Tomingou. Zdařilá spolupráce Jíchy s Lupačem několikrát volala po gólu, skvělý Čepila ale Zlín podržel.

Ve třetí třetině měli Jihlavští sice víc šancí, ale ty Zlínské byly zase pohlednější. Krásnou akci předvedl v 52. minutě Marek Lupač, který se ocitnul před odkrytou brankou Zlína, trefil ale pouze tyčku. Dvě minuty na to hrála Dukla přesilovku, ve které konečně prolomila střeleckou smůlu předchozích minut. Za asistence Jana Mandáta se zdálky prosadil Hynek Tobola. Starší dorostenci ve čtvrtek rozhodně nehráli špatně, Zlínu ale, velkou zásluhou výborného gólmana Čepily, podlehli 1:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): Jihlava hrála dobře, disciplinovaně, proto si vítězství ceníme. Rozhodlo to, že nám tam během prvních dvou třetin spadly tři góly a hlavně dobře zachytal gólman.