4:3p
(0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)

18.11.2011 / Tomáš Schmiedt

18.11.2011 16:00, Extraliga staršího dorostu - 21. kolo

HC Olomouc

Kochta – Vrabel, Brančík, Čamek, Ziegler, Beták, Hánl M., Paksi, Jergl A., Majer, Fibrich, Pšeja, Brandýs J., Konečný, Ostřanský, Bauer, Nesvadba, Augustin, Nedopil, Peštuk
4

HC Dukla Jihlava

Vacek – Čermák, Cívka, Půža, Severa, Lupač, Tobola, Mandát, Vantuch, Kašpar, Vítek, Štěrba, Anděl, Mahút, Jícha, Kohout, Beran, Port, Vykouk
3
Branky a nahrávky:28. Hánl (Nesvadba, Brančík), 46. Jergl A. (Pšeja), 60. Vrabel (Ostřanský, Peštuka), 64. Ostřanský (Jergl, Brančík) – 2. Mandát (Tobola), 31. Tobola (Mandát, Beran), 31. Mahút (Mandát). Rozhodčí: Obadal – Kašík, Wesley. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Na první trefu zápasu se dlouho nečekalo. Ve druhé minutě Peštuka za hákování oslabil svůj celek, a o několik desítek sekund později šla Jihlava do vedení. Nahozený kotouč od modré tečoval do domácí klece Jan Mandát.

Na další branku se muselo čekat až do prostředního dějství, kdy se Hanákům podařilo vyrovnat. V samostatném úniku si Vacka vychutnal Martin Hánl a bekhendem zasunul kotouč za bezmocného hostujícího gólmana.

Jenže o několik minut později odskočila Dukla svému soupeři dvěma slepenými góly. Nejprve Hynek Tobola propálil Kochtu od modré, po něm Mandát našel před domácí svatyní Jána Mahúta, který neměl problém s dopravením touše za olomouckého brankáře.

V poslední dvacetiminutovce si ale Mora vytvořila velký tlak, který přinesl své ovoce v šestačtyřicáté minutě. K remízovému výsledku přiblížil svůj celek Aleš Jergl.

Dlouho se poté dařilo Jihlavě krotit domácí výpady, dokud si ale při jednom obranném zákroku nepomohl Půža faulem. Mora totiž vylepšila svou přesilovku odvoláním brankáře, což se jí vyplatilo. Od modré překonal bombou hostujícího strážce svatyně Martin Vrabel.

Svůj obrat dokončili Hanáci v prodloužení, Milan Ostřanský z mezikruží vystřelil Olomouci dva body pokusem mezi betony. Domácí tak přerušili svou negativní šňůru pěti proher, naopak Jihlava prodloužila tu svou na čtyři zápasy.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Sice jsme vyhráli, ale bylo to hodně upracované. Na jednu třetinu se silnými mužstvy nemůžeme hrát. První část byla rozháraná, měli jsme v ní plno šancí. Druhou třetinu jsme nehráli, nebruslili, nebojovali. Co má hokej přinášet, to jsme vůbec nedělali. Před poslední třetinou jsme si něco řekli v kabině, což začali kluci i plnit. Měli jsme jednu šanci za druhou, byli jsme rádi, že jsme vyrovnali v power-play. Chtěli jsme si dojít pro druhý bod v prodloužení, což se nám povedlo. Jsme za něj rádi.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že domácí vytěžili z minima maximum. Deset vteřin před koncem základní hrací doby jsme vedli, poslali jsme na led čtyři nejzkušenější hráče, i když si myslím, že to vyloučení bylo hodně přísné. Bohužel, naši hráči přestali z pro mě nepochopitelného důvodu hrát, poukazovali na rozhodčího, a inkasovali jsme gól na 3:3. V prodloužení to už bylo hop nebo trop. Kdyby se hráči přizpůsobili tomu, co jsme po nich chtěli, kdyby se obětovali pro tým a pro výsledek, tak bychom si z Olomouce odvezli tři body. Bohužel, někteří si hrají na něco, co nejsou, aby byli dobrými hokejisty, k tomu jim chybí ještě hodně práce.