0:7
(0:1, 0:4, 0:2)

26.11.2011 / Josef Nudera

26.11.2011 13:00, Extraliga staršího dorostu - 23. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů (34. - 48. Dohnal) - Potočný, Bahounek, Bureš, Weisser, Staš, Flamík, Ryška, Graca - Kotala, Matěj, Klečka, Synek, Plhoň, Caruk, Sonnek, Stanislav, Malík, Křibík, Vyčesaný, Školoud
0

HC Dukla Jihlava

Vacek - Čermák, Cívka, Půža, Tobola, Vítek, Kohout, Březka, Vykouk - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Kuchyňa, Štěrba, Bambula, Mahút, Jícha, Beran, Port, Anděl
7
Branky a nahrávky: 15. Mandát (Jícha), 30. Vítek, 34. Vítek (Tobola, Čermák), 35. Lupač (Půža), 39. Mandát, 44. Jícha (Lupač), 47. Vykouk (Beran). Rozhodčí: Šír - Čaja, Konvička. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:7.

Průběh utkání

Zápas začal ve vyrovnaném duchu, až v 11. minutě jsme mohli shlédnout velké šance. Mandát vystřelil nebezpečnou ránu, k dorážce se dostal Lupač, který se ale do branky netrefil. Hned na to se Ondřej Plhoň dostal do dobré pozice, poté se snažil uplatnit svůj důraz do brány, nakonec s velkými problémy brankář Vacek ukryl puk pod lapačku. V 15. minutě už diváci v K&K PNEU Aréně viděli první branku. Po ohromné chybě brankáře Tomšů, kdy vyjel pro letící kotouč, ale puk minul a ten se dostal až před prázdnou branku, kde už Jan MANDÁT neměl problém puk dostat do branky!

Na začátku druhé periody měli hosté opět více šancí. Vykouk předložil rychlou křižnou přihrávkou puk Beranovi, který tvrdou ránou trefil brankáře Tomšů! Po období, kdy týmy bojovaly především o střední pásmo, se spustil brankostroj Jihlavy. Ve 30. minutě se podařilo Jihlavě Havířov zatlačit v pásmu a ke střele od modré čáry se dostal Martin VÍTEK, který využil toho, že brankář Tomšů asi neměl takový přehled a výhled jaký by potřeboval – 0:2.

O minutu později Jan Mandát stál sám před Tomšů, ale nedal. Ve 34. minutě se střelou švihem prosadil Martin VÍTEK - 0:3. Tato branka vyhnala z branky brankáře Tomšů, za kterého nastoupil Dohnal. Ve 35. minutě ale vyrobil brankář Dohnal také velkou hrubku, kdy se dostal puk k volnému Marku LUPAČOVI a ten blafákem zakončil – 0:4. Ve 39. minutě se Jan MANDÁT nakonec branky dočkal, když využil přesilovou hru Jihlavy – 0:5. Havířov se dostal pod těžkou deku a do konce třetiny už neodpověděl.

Do třetí třetiny nastupoval Havířov snížit ohromný náskok Jihlavy. Ale ve 44. minutě šel Jícha spolu s Lupačem sami na jednoho havířovského obránce. K překvapení všech JÍCHA nakonec nepřihrával, ale vystřelil švihem a vymetl za Dohnalem pavučinku – 0:6. Po dlouhé době se dostal někdo z hráčů AZetu do dobré pozice nedlouho na to, ale Dominik Synek Vacka neprostřelil. Ve 47. minutě se Jihlava opět prosadila. Použila velký důraz v brankovišti, kde puk dorazil za sedícího brankáře Dohnala Lukáš VYKOUK - 0:7.

Po této brance se do brankoviště vrátil Tomšů a do konce třetiny už neinkasoval. A když ani Graca ani Vyčesaný, neprolomili čisté konto Vacka, bylo jasné, že si jihlavský brankář připíše na své konto nulu. Na konci utkání se už nic zajímavého nestalo a zápas se dohrával, Jihlava zvítězila 7:0 a odvezla si z Havířova tři body. AZet opět padl.