0:2
(0:2, 0:0, 0:0)

01.12.2011 / Vojtěch Vopat

01.12.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Půža, Tobola, Březka, Čermák, Vítek, Kohout, Cívka - Mandát, Lupač, Jícha - Střecha, Beran, Anděl - Vantuch, Mahút, Severa - Štěrba
0

HC Kometa Brno

Jekel - Zbořil, Vojáček, Sedlák, Vágner, Vlček, Řeřucha - Kovářů, Raška, Kozel - Beneš, Kusko, Mrázek - Klíma, Král, Lašák
2
Branky a nahrávky: 10. Raška (Beneš), 10. Beneš (Vágner, Kusko). Rozhodčí: Vampula - Guth, Rittich. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Již první třetina svědčila o tom, že celé utkání bude velmi vyrovnané. Hned v první minutě byl vyloučen Ondřej Kovářů za hákování. Přesilovku ovšem domácí nevyužili. Za několik okamžiků měli příležistost vyzkoušet přesilovou hru i hosté, ovšem výsledek byl stejný. První gól padl až v půlce třetiny, když Filip Beneš nahrával Adamu Raškovi, ten popojel blíže k brankáři a následně trefoval prostor u vzdálenější tyčky. Za půl minuty se hosté radovali opět. Tentokrát Filip Beneš trefil odkrytou jihlavskou bránu a tím získal pro Kometu vedení – 0:2.

Druhou třetinu se dostal do šance Marek Lupač potom, co mu přihrál Hynek Tobola, ovšem střelu Lupače poslal obránce hostů do ochranné sítě. Jako další, kdo zkoušel svoje štěstí, byl Adam Kozel, ten ovšem trefil pouze horní tyčku Vackovy brány. K závěru třetiny byl vyloučen Adam Raška a domácí mohli snížit. Do velmi výhodné situace se dostal Jan Mandát, ovšem nepodařilo se mu zakončit.

Třetí třetinu se domácí dostali několikrát do šance ohrožující Jekelovu bránu, ovšem ani jednou neskončily úspěšně. Příkladem tomu je příležitost Lukáše Anděla, který obdržel kotouč od Jana Mandáta a následně vystřelil, ovšem ležící obránce Komety střelu sblokoval. Ke konci utkání byl ještě vyloučen Jan Sedlák za podražení. Toho využila domácí Dukla a následně odvolali brankáře a poslali jednoho hráče na led navíc. Puk dvakrát projel těsně kolem tyčky domácí brány, ovšem gól už nepadl a tak utkání skončilo za stavu 0:2.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (trenér Brna): „První třetinu jsme dobře bruslili a využili jsme šance, které jsme měli. Druhou třetinu jsme neproměnily šance, které jsme měli a náš výkon šel dolů. Třetí třetinu kluci začali hrát. Je ale důležité, že si vezeme z venku tři body a kluci si zaslouží pochvalu."

František Zeman (trenér Jihlavy): „Prohospodařili jsme první třetinu a soupeř dal dva šťastný góly a od 21. minuty jsme byli lepší než Kometa. Myslím si, že jsme nastolili dobrou cestu, abychom šli nahoru a je otázka času, kdy nám to tam začne padat a to štěstí se k nám otočí čelem. A i když jsme dneska prohráli, kluci si zaslouží pochvalu."