6:5
(0:1, 3:2, 3:2)

12.12.2011 / Diana Váňová

12.12.2011 18:00, Extraliga staršího dorostu - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Tobola, Vítek, Čermák, Kohout, Půža, Březka - Severa, Lupač, Mandát, Vantuch, Štěrba, Mahút, Jícha, Střecha, Vykouk, Anděl
6

HC Olomouc

Kochta - Brančik, Ziegler, Paksi, Majer, Pšeja, Brandýs, Nesvadba - Vrabel, Hánl, Jergl, Fibrich, Konečný, Ostřanský, Bauer, Augustin, Peštuka
5
Branky a nahrávky: 21. Lupač (Tobola, Mandát), 32. Březka (Anděl), 33. Mandát, 49. Lupač (Jícha, Mandát), 57. Mahút (Střecha), 60. Jícha (Mandát) - 9. Augustin (Peštuka, Vrabel), 26. Peštuka (Augustin, Vrabel), 28. Vrabel (Brančík), 51. Vrabel (Brančík), 56. Vrabel (Peštuka). Rozhodčí: Ondřej - Kotlík, Klouda. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:5, 6:5.

Průběh utkání

Oba týmy vkročily do zápasu velmi vlažně, první větší šancí byla až akce Jana Mandáta v 8. minutě. O minutu později již se měnil stav utkání. Jiří Peštuka se proháčkoval až před Krejčíka, puk mu prostřelil mezi betony, avšak branka byla připsána Vojtěchu Augustinovi, který touš do sítě doťukl. Dukla měla do konce třetiny ještě dvě velké šance na vyrovnání, Lukášové Vykouk a Jícha však puk za záda olomouckého Kochty protlačit nedokázali.

Hned z úvodu druhé třetiny potrestal Marek Lupač nedisciplinovanost Kohoutů a srovnal. Hanáci ovšem dokázali poměrně rychle odpovědět dvěma góly. Nejprve si proměnili puk před brankou Augustin s Jiřím Peštukou, druhý jmenovaný využil nabízenou šanci v podobě poodkryté branky, poté hosté také využili přesilovku, když Martin Vrabel přestřelil Krejčíkův beton. Následující minuty však udávala tempo zase Dukla. Filip Březka snížil na 2:3, o třicet sekund později Jan Mandát zasáhl Kochtu pukem do výstroje, a poté odražený puk tečoval do branky. Aby toho nebylo málo, trefil Martin Vítek tyčku. Na konci druhé dvacetiminutovky měl ještě šanci Aleš Jergl, ale domácí Krejčík Jihlavany podržel. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 3:3.

Také třetí dějství začalo pěkně zostra, z hokejek Vítka a Vrabela koukaly góly, avšak oba brankáři vytasili skvělé zákroky. Ve 49. minutě klasicky zakončil autor první branky, Marek Lupač. Olomouc ale nenechala Dukle vedení příliš dlouho, vzápětí se konečně dočkal Martin Vrabel, který přidal další dvě branky a celkově se dočkal hattricku (3+2). O minutu později se dostal do výborné střelecké pozice Ján Mahút a neminul. Stav byl tak po 57 minutách vyrovnaný 6:6. Hosté se ale odhodlali k odvolání brankáře, čehož využil Lukáš Jícha a zařídil Jihlavským vítězství.