2:4
(1:0, 1:4, 0:0)

Z regionálního derby mladších dorostenců vyšla vítězně Dukla Jihlava

18.09.2011 / Richard Wagner

Jihlavští mladíci nevstoupili od utkání dle svých představ. Po úvodní třetině museli smazávat jednogólové manko. To se jim ale v následující dvacetiminutovce povedlo znamenitě. O změnu se stavu se nejvíce zasloužili David Hubert a Jiří Bambula, který dokonce zkompletoval čistý hattrick. Ve třetím dějství si červenožlutí vedení pohlídali a zaslouženě zvítězili 4:2. Do tabulky si tak připisují první 3 extraligové body.
18.09.2011 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 3. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Vaněček - Polák, Vala, Nguyen, Osmík, Klofáč, J. Vacek, Bláha, Jojda, Mendl, Krajcigr, Suchý, Lacina, Semrád, Přibyl, Kolouch, Nováček, Abbrent, R. Zohorna
2

HC Dukla Jihlava

D. Vacek - Šebesta, Pospíchal, Pražák, Hubert, Sobotka, Dörrer, Kašpar, Dvořák, Tůma, Bambula, Salát, Hrala, Svatuška, Půža, Port, Anděl, Zayml
4
Branky a nahrávky: 16. Zohorna (Osmík), 27. Vala (Polák) - 21. Hubert (Šebesta, Kašpar), 30. Bambula (Anděl), 33. Bambula (Anděl), 39. Bambula (Anděl). Rozhodčí: Kopeček - Jirčík, Hájek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

První třetina patřila zpočátku hlavně hostům, kteří domácí obraně a brankáři Vítku Vaněčkovi zle zatápěli, ale ten předváděl vynikající zákroky. To jihlavský brankář David Vacek si na puk příliš nesáhl, ale ke konci prvního dějství si však také připsal několik dobrých zákroků. Na jednu střelu však nestačil. Domácí se rychle dostali do pásma, kde RADIM ZOHORNA vybojoval puk u mantinelu, poslal jej před branku, kde jej zachytil Martin Osmík, jehož střelu ještě vyrazil Vacek, ale na dorážku Zohorny již byl krátký. V závěru ještě Jojda nevyužil trestné střílení, když minul branku Davida Vacka.

Jihlava měla raketový nástup do druhé třetiny, jelikož již po třinácti vteřinách svítil na světelné tabuli nerozhodný stav 1:1, když Daniel Šebesta zachytil Jojdovu špatnou přihrávku, naservíroval puk před branku, kde stál na brankovišti trestuhodně osamocený DAVID HUBERT, který puk zvedl pod víko a nedal Vaněčkovi šanci.

Jenže domácí o šest minut později opět strhli vedení na svoji stranu. Hosté z Jihlavy byli v tlaku, ale ujel jim LUKÁŠ VALA, jehož šikovně vysunul Martin Polák, a domácí hráč poslal puk v samostatném úniku mezi betony Vacka. Domácí se však neradovali dlouho a za chvíli se skóre opět vyrovnalo. Střela Lukáše Anděla byla zastavena na brankovišti, kde ji neměl problém dorazit za záda bezmocného Vaněčka JIŘÍ BAMBULA.

Jihlava mohla záhy zvrátit stav utkání v přesilové hře, ale proti Hralovi skvěle zasáhl Vaněček. Co se nepovedlo ve hře 5 na 4 se povedlo již při plném počtu hráčů na ledě. Lukáš Anděl předvedl lišáckou akci, kdy objel branku a poslal puk křižně přes brankoviště, kde jej poslal za bezmocného Vaněčka JIŘÍ BAMBULA.

Domácím se hrubě nevedly přesilovky, což podtrhla situace ze třicátédeváté minuty, kdy Dukla vyhrála buly v útočném pásmu a podařilo se jí vyhodit puk až za Vaněčka, kde se jej chopili domácí a poslali puk po mantinelu, kde jej však zachytil JIŘÍ BAMBULA a završil hattrick střelou nad rameno gólmana Vaněčka.

Třetí třetinu byli aktivnější domácí a málem byli oceněni brankou. Polák poslal puk zadovkou na Semráda, jenž puk naservíroval před branku na zcela volného Jana Vacka, jenž netrefil z půl metru úplně prázdnou bránu svého jmenovce Davida v brankovišti Jihlavy. Domácí se dostali do další velké šance, ale David Vacek předvedl perfektní zákrok proti střele Bláhy. Rebelové se pět minut před koncem pokusili o hru bez brankáře, ale ta jim nevyšla a mohli být rádi, že neinkasovali pátou branku.