5:4p
(3:2, 1:0, 0:2)

Mladší dorostenci doma porazili Pardubice až v prodloužení

25.09.2011 / Diana Váňová

I přes to, že do zápasu vkročili jihlavští dorostenci aktivněji, obdrželi během prvních tří minut hned dvě branky. Ještě do konce první třetiny ale zvládli vyrovnat, a v další své vedení ještě brankou potvrdili. Pardubice se ale postaraly o zvrat, když ve třetí třetině Duklu přehrály a stav dorovnaly. O vítězi utkání tak muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém byli úspěšnější mladíci z Jihlavy. Celkem 4 kanadské body v nedělním utkání nasbíral Michal Kašpar, který si připsal 3 branky a asistenci.
25.09.2011 14:30, Extraliga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Pospíchal, Sobotka, Dörrer, Salát, Půža, Port - Šebesta, Hubert, Kašpar, Dvořák, Tůma, Hrala, Svatuška, Anděl, Zayml
5

HC Dynamo Pardubice

Peřina - Voltner, Klimecký, Franc, Horyna, Faltýnek - Voženílek, Panna, Vyskočil, Hlaváček, Rohlík, Velínský, Kusý, Špaček, Musil, Gavrda
4
Branky a nahrávky: 6. Kašpar (Anděl, Dvořák), 11. Kašpar (Půža, Anděl), 15. Anděl (Kašpar, Dvořák), 32. Hrala (Tůma), 63. Kašpar (Anděl) - 3. Hlaváček (Špaček), 4. Havrda (Špaček), 41. Panna, 43. Panna (Velínský). Rozhodčí: Jeletz - Honza, Stehlík. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 30:45. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Jihlavští borci vlétli do zápasu energicky, přibrzdilo je ale oslabení, které hned od 2. minuty museli bránit. Povedenou přesilovku Pardubic zakončil Martin Hlaváček, který oblafnul domácí hráče a nasměroval puk za ramena brankáře Vacka. Ten musel znovu lovit puk ze sítě za necelou půlminutu, když Michael Špaček (asistence prvního gólu) poslal puk Filipu Havrdovi, který navýšil skóre na 0:2. Jihlavané se ovšem tlačili dopředu a snížit se povedlo hned vzápětí Michalu Kašparovi, který se trefil od levého kruhu po tom, co na sebe Dvořák s Andělem upoutali pozornost bránících soupeřů. Tato branka zvedla Dukle sebevědomí, hráči pálili, odkud se dalo. V nepříliš dobře rozehrané přesilovce se z jediné střely trefil Michal Kašpar a dorovnal nepříznivou situaci. Rozjetá Dukla využila hned následující početní výhodu ke svému prospěchu. Asistent druhého gólu Lukáš Anděl využil zmatku před pardubickou klecí a trefil levý roh branky. Do konce této periody se ještě Pardubice pokoušely několika střelami vyrovnat, ovšem bezúspěšně.

V druhé třetině pokračovali Pardubičtí v útocích na jihlavskou svatyni, ale v dalším oslabení přišla ledová sprcha v podobě dalšího gólu Dukly. Kryštof Hrala obkroužil pravý roh klece a navýšil stav utkání na 4:2. Pardubických soupeřů se držela smůla. Dvakrát už to vypadalo, že se puk ocitne za brankovou čárou, ale hráči z Jihlavy v obou případech stihli zareagovat a puk vyrazit. Do konce druhé periody vyslali neúnavní hosté ještě několik ran, při některých si ani gólman Vacek nebyl úplně jistý, kde se puk nachází, ale stav utkání se již nezměnil.

První minuty poslední třetiny rozehráli Pardubičtí slibně - 35 sekund po úvodním hvizdu se prosadil Ondřej Panna, který zmírnil náskok domácích, ale sám přitom narazil na mantinel. Do hry se ovšem vrátil a ve 43. minutě se "pomstil" vyrovnávací brankou. Další minuty zaznamenaly šance na obou stranách, žádná z nich ovšem nebyla rozhodující. Pardubice si dokonce zahrály dvouminutovou dvojitou početní výhodu, ale z té vzešla pouze jedna příležitost. Další minuty, další šance, ale opět žádné góly. Takto by se dalo shrnout závěrečných 10 minut. Zaměstnanějším gólmanem byl opět domácí Vacek, ale i hostující Peřina předvedl několik zákroků, za které se nemusel stydět.

O konečném výsledku tedy muselo rozhodnout prodloužení. To vypovídá o průběhu nedělního zápasu asi nejlépe, Pardubičtí se ke střele dostali třikrát, ale ani jednou se nedokázali trefit. Zato Jihlavským stačila jediná příležitost - po šanci Hlaváčka na opačné straně se rychle vrátili Lukáš Anděl s Michalem Kašparem, jenž proměnil svou třetí branku a rozhodl tak o výsledku.