1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Mladší dorostenci zdolali po boji Mladou Boleslav až v prodloužení

09.10.2011 / Libor Kucza

Jihlavští mladší dorostenci měli výborný vstup do uktání, leč ze svých velkých šancí nedokázali kýženou branku vytěžit. Ve druhé třetině se dění na ledové ploše vyrovnalo, Boleslav už byla domácí Dukle rovnocenným soupeřem. Když branku nepřinesla ani třetí třetina, následovalo prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, když se trefil Václav Půža. Dukla tak porazila Mladou Boleslav fotbalovým výsledkem 1:0.
09.10.2011 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Pospíchal, Reiterman, Kochánek, Salát, Půža, Port - Šebesta, Hubert, Kašpar, Dvořák, Tůma, Bambula, Hrala, Svatuška, Anděl, Zayml
1

BK Mladá Boleslav

Kváča - Mattis, Mašek J., Mašek L., Faulhammer, Žalud, Černý - Krejčík, Prokop, Průšek, Veselý, Durdil, Ďurač, Skořepa, Sedmík, Šulc
0
Branky a nahrávky: 64. Půža (Šebesta). Rozhodčí: Dostál - Rampír, Zháňal. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 33:19. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Dukla vstoupila do utkání velice bojovně. Hned po necelých patnácti vteřinách hrací doby se dostal do dobré příležitosti Michal Kašpar. Jeho blafák ale gólman hostí přečetl. Útočné výpady hostí přílišným nebezpečím neoplývaly. Mladoboleslavští na Vacka kotouč téměř pouze nahazovali. Hra měla již od úvodního hvizdu velmi rychlý spád. Ve 13. minutě hosté rozehráli příliš zbrkle, čehož využil Jiří Bambula. Projektil jím vyslaný ale mířil mimo. V závěru úvodní dvacetiminutovky se také začalo více přitvrzovat, čemuž napomáhala benevolence hlavního sudího Dostála. Skóre se již ale nezměnilo.

Začátek druhé třetiny přinesl zcela jiný hokej. Boleslav začala lépe bruslit, napadat. Zlepšila celkový obraz hry a vyrovnala jí. V určitých fázích byla dokonce lepším týmem. V největší šanci druhého dějství se ve 32. minutě ocitl hostující Milan Průšek. Z ničeho nic se zjevil zcela sám před Davidem Vackem. Zřejmě překvapen lehce nabytou příležitostí minul. Ke změně skóre nepomohly početí výhody, jenž si oba celky zahrály. V posledních minutách druhé třetiny přebrala iniciativu opět domácí Dukla. Ani to ale k vedoucí brance nevedlo. Bylo více než jasné, že závěrečná perioda bude dramatická.

První velkou příležitost třetí dvacetiminutovky měli opět hosté. A znovu operovali sami před Vackem. Bekhendovým pokusem však domácího muže v masce překonat nedokázali. Poté ale začali hrozit také domácí hokejisté. Z téměř totožné pozice se skórovat snažil David Hubert. Trefil však pouze lapačku hostujícího strážce svatyně Kváči. Jihlavští hokejisté začali s přibývajícími minutami hrát lépe a lépe. Kýženou vedoucí branku to ale Dukle nepřineslo. Pokračovalo se tedy do prodloužení. V něm hráli oba celky především ze zabezpečené obrany. Červenožlutým se ale mladoboleslavský val podařilo přeci jenom prolomit. V čase 63:49 se bek Václav Půža prodral do útočného pásma, kde dobře umístěným pokusem utkání rozhodl - 1:0.