2:3
(1:2, 1:0, 1:1)

Mladší dorostenci podlehli Budějovicím těsně 2:3

23.10.2011 / Diana Váňová

V neděli se mladší dorostenci Dukly utkali s vrstevníky z Českých Budějovic. Od začátku měli více ze hry Jihočeši, zásluhou gólmana Vacka a důsledné obrany však dlouho nedokázali jihlavský odpor definitivně zlomit. V 52. minutě se hosté dostali znovu do vedení, které si už pohlídali. Jihlava nakonec podlehla Českým Budějovicím 2:3.
23.10.2011 11:15, Extraliga mladšího dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Kochánek, Pospíchal, Port, Sobotka, Dörrer, Reiterman – Kašpar, Anděl, Svatuška – Zayml, Bambula, Salát – Tůma, Dvořák, Šebesta
2

Banes Motor České Budějovice

Sova – Šergl, Matoušek, Holub, Stehlík, Křikava, Zajíc – Bárta F., Jáchym, Smejkal – Bárta J., Šafář, Samohejl – Brož, Fencl, Ondráček
3
Branky a nahrávky: 13. Pospíchal (Svatuška, Anděl), 35. Kašpar (Port) - 8. Jáchym (Smejkal, Holub), 19. Bárta (Šafář), 52. Samohejl (Jáchym). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Horký. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Od úvodního hvizdu první třetiny si České Budějovice vytvářely více šancí a zaměstnávaly brankáře Vacka. V 8. minutě se Jihočechům soustavný nápor vyplatil. Ve hře 4 na 4 se Jiří Smejkal mihl přes hřiště a Tomáš Jáchym jeho bleskový výjezd zakončil za záda jihlavského brankáře. Ani ne minutu na to měli hosté šanci svůj náskok zvýšit, tentokrát ale Vacek nadvakrát vyrazil. Jihlavu zachránila přesilovka, která se jim sice zpočátku vůbec nedařila, ale nakonec měla přece jen gólovou příchuť. Pospíchal vyslal k českobudějovické svatyni prudkou ránu, kterou ještě usměrnil Lukáš Anděl. Další minuty ovšem zase probíhaly v režii Mountfieldu, jenž nedal Vackovi čas vydechnout. Hosté stále kroužili kolem brány a hledali vhodnou pozici ke střele. Našel ji v 19. minutě František Bárta, když překonal ležícího gólmana Dukly.

V druhém dějství Budějovice navázaly tam, kde skončily. Od prvních minuty zasypali Českobudějovičtí Vacka sprškou střel, mladý brankář ale vše ustál s grácií. Ve 23. minutě, kdy Dukla hrála v oslabení, se už puk třepotal před domácí brankou, hbitý Vacek po něm ovšem vyskočil a zalehl ho. Tuto herní nevýhodu zvládl opravdu bravurně. Přesilovky se ukázaly jako rozhodující faktor této třetiny. Ani další početní převaha Jihlavy nevypadala příliš slibně, přesto nakonec síť za Sovou rozvlnila. Nahrávku Porta lehkou střelou zápěstím využil Michal Kašpar. Vyrovnání jihlavské mladíky povzbudilo, nevymýšleli žádné složitosti a pálili, kde mohli. Avšak ani Aleš Sova nestál v brance zbytečně a šance domácích vytrvale ničil. Do konce třetiny ještě v přesilovce Budějovice znovu operovali před Vackem, ten se ale obelstít nenechal.

Poslední část hry začala jihlavskou přesilovkou, kterou bohužel domácí, i přes výborný pohyb, nezúročili. Jen co ale byly Budějovice v plném počtu, vrátily se ke svému stylu hry, a gólman Vacek musel kapitulovat potřetí. Další puk za záda už nepustil, i když obrovských šancí viselo ve vzduchu mnoho. Jihlavané v posledních minutách zvýšili tempo, ale vyrovnat už nezvládli. Jihočeši se proto radovali z těsné výhry 3:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth, Jihlava: Abych byl upřímný, soupeř o ten gól lepší byl. Dost jsme o puk přicházeli, vázla nám spolupráce obrany a útoku. Útočníci bekům moc nepomohli, od obránců šlo zase málo puků dopředu. Dnes ten výkon nebyl ideální. Když to zhodnotím, soupeř vyhrál zaslouženě.

Jaroslav Formánek, Budějovice: Kluci hráli poměrně slušně, bohužel jsme nedokázali proměňovat ty nejvýraznější šance. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, ale soupeř vždy dokázal z minima vytěžit maximum. Naštěstí se nám na konci povedlo odskočit na rozdílovou branku a zbytek už jsme ubránili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie