3:2sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Mladší dorostenci zdolali Liberec po nájezdech

01.11.2011 / Libor Kucza

Do zápasu vstoupili lépe jihlavští, když skóre otevřel v 2. minutě Daniel Šebesta. Liberec však byl lepší celkem. Vyrovnat se mu podařilo až ve třetině druhé. V periodě s pořadovým číslem 3 se liberečtí hokejisté ujali vedení. Domácím se však podařilo vyrovnat a dovést utkání do prodloužení. V tom se také nerozhodlo a následovaly tak samostatné nájezdy. Bonusový bod pro Duklu zařídil Lukáš Anděl. Jihlavští hokejisté tak zdolali Liberec 3:2 po samostatných nájezdech.
01.11.2011 15:15, Extraliga mladšího dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Port, Sobotka, Kochánek, Dörrer, Reiterman, Pospíchal - Kašpar, Anděl, Dvořák - Zayml, Bambula, Salát - Šebesta, Hubert, Tůma
3

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Slaboch, Nosek, Klinger, Havlín, Pyrochta, Mečíř - Zacha, Král, Chlapík, Gecko, Ordoš, Lakatoš, Bělohorský, Háze, Heřmánek
2
Branky a nahrávky: 2. Šebesta (Hubert), 52. Salát (Zayml, Kochánek), rozhodující nájezd Anděl - 31. Ordoš (Havlín), 44. Chlapík (Zacha, Háze). Rozhodčí: Kukeně - Polák, Stehlík. Vyloučení: 3:5, navíc Zacha (LIB) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 22:77. Průběh utkání: 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Do utkání vlétli lépe domácí, kterým se již v čase 1:43 podařilo skórovat. Do sítě dopravil kotouč bek Daniel Šebesta – 1:0. Ač se Dukla ujala vedení, o něco více ze hry měl hostující Liberec, jenž ztroskotával především na výborně chytajícím Davidu Vackovi, který byl pro svůj tým velkou oporou. Největší šanci měli hosté v 11. minutě, kdy se dostali do přečíslení 2 na 1. Až do finální fáze vyřešili situaci skvěle. Zakončující liberecký útočník totiž pálil pouze do připraveného Vacka. Obě mužstva dostala také možnost přesilové hry, a to hned dvakrát. Ani v jednom případě se ale rozsvítit červené světlo nepodařilo. Další vážnější šance nebyly v první třetině k vidění, proto se do kabin odcházelo za jednobrankového vedení Dukly Jihlava.

Ve druhém dějství již od začátku jasně dominoval celek z Liberce. Zuby si však mnohokrát vylámal na domácím gólmanovi. Jeho kouzlo se podařilo odčarovat až v 31. minutě, kdy se k velké radosti hostí prosadil Jan Ordoš – 1:1. Liberecká režie zápasu ale pokračovala. Do vedení mohli jít modří v 37. minutě, když před hostujícím útočníkem stál pouze Vacek a půl odkryté brány. Celkově liberečtí ohrožovali domácí branku spíše ze střední vzdálenosti, což nemělo naději na úspěch. O vítězi klání tedy musela rozhodnout třetí perioda.

V té se hned v úvodu ujali vedení hosté, když střelou švihem rozvlnil sít za Vackem Filip Chlapík – 1:2. A Liberec byl při chuti. Když hosté neproměnili ani samostatný nájezd, do kterého se díky hbitému startu dostal Michal Gecko, přišel šok. Jihlavským mladším dorostencům byla nabídnuta početní výhoda, kterou využil a skóre vyrovnal Daniel Salát – 2:2. Po této brance Dukla ožila, již nepůsobila tak ospalým dojmem. Díky vyrovnanější hře dospělo utkání až do prodloužení. V nastaveném čase branka nepadla, musely tedy rozhodnout samostatné nájezdy. Dovedností soutěž byl přehlídkou krásných momentů. Rozhodující branku vsítil Lukáš Anděl. Dukla tedy zvítězila 3:2 po samostatných nájezdech.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie