2:3
(0:2, 0:0, 2:1)

Mladší dorostenci po napínavé třetí třetině porazili Hradec 3:2

30.10.2011 / Martin Voltr

V 11. kole ELIOD extraligy zamířili mladší dorostenci na východ Čech, kde je čekal o tři body úspěšnější soupeř, Hradec Králové. Hned v úvodu utkání se prosadil Lukáš Anděl, který v zápase přidal ještě jednu branku. Po dvou třetinách, kdy skóre vyznívalo lépe pro Jihlavu, se Hradec zvedl a utkání zdramatizoval dvěma brankami. Domácí sice zkusili i hru bez brankáře, ale Jihlavským se nakonec podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce.
30.10.2011 12:00, Extraliga mladšího dorostu - 11. kolo

Hradec Králové

F. Veselý - Čech, E. Veselý, Havránek, F. Luštinec, Voříšek, Pumr, Bureš - Hylena, Zahradník, Miškář, Malík, Drašnar, Hofman, Malinský, Vik, Gančarčík, Pilař, Chalupa, Pavlík
2

HC Dukla Jihlava

Vacek - Sobotka, Reiterman, Dörrer, Kochánek, Port, Salát - Šebesta, Hubert, Kašpar, Dvořák, Tůma, Bambula, Svatuška, Anděl, Zayml
3
Branky a nahrávky: 42. Hylena (Chalupa), 57. Pilař (Malík) - 4. Anděl (Dvořák), 7. Zayml (Kochánek), 52. Anděl (Kašpar). Rozhodčí: Lučan - Hidvéghy, Antalík. Vyloučení: 8:7, navíc Drašnar (HKR) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 51:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Jihlava ovládla první dějství

V úvodu se dostali do dvou dobrých šancí domácí. Ani jednu z nich však neproměnili, neboť Jiří Vik před odkrytou bránou puk minul a Tomáš Zahradník za chvíli ztroskotal na brankáři Vackovi. Do útočného pásma se tak vydala Dukla a její snahy byly úspěšnější. František Veselý sice napoprvé Lukáše Anděla vychytal, na další střelu nehlídaného forvarda ale už nestačil - 0:1.

Podruhé zaváhala hradecká obrana v sedmé minutě a znovu z toho byla pohroma. Lukáš Zayml si při svém výjezdu ze strany užil nevídané volnosti a jeho bekhend skončil až v síti - 0:2. Hradečtí na dvoubrankovou ztrátu reagovali zvýšenou aktivitou a David Vacek musel vytáhnout celou řadu jistých zákroků. Domácí střelci na něj ale nedokázali nic vymyslet a skóre se tak nezměnilo.

Druhá třetina bez branek

Do druhé třetiny vstoupily oba celky v bojovném tempu. Velmi zajímavou situaci nabídl přelom 24. a 25. minuty – na trestnou lavici totiž putovali dva Hradečáci a Dukla měla k dispozici minutovou přesilovku pět na tři. S tou ale nenaložila podle představ a neuspěla ani v klasické výhodě, kdy se blýskl pohledným zákrokem lapačkou František Veselý.

Oba týmy se většinu času přetahovaly o kotouč a také se začaly přiostřovat osobní souboje. Brankáři ale nebyli nejzaměstnanějšími hráči na ledě. Až pět minut před koncem vykopnul Veselý betonem ránu Michala Kašpara a zavelel svým spoluhráčům do útoku. Radek Pilař s Davidem Malíkem ujeli do přečíslení a první jmenovaný vrátil svému spoluhráči přihrávku, ale Malík poslal puk vedle jihlavské klece. Hradečtí tak stále ztráceli dvě branky.

Hradec ještě měl o co hrát

Co domácí tým potřeboval, to byl rychlý gól. A přesně ten se mu podařilo vstřelit. Ve hře čtyři na čtyři totiž předvedl Miroslav Hylena sebevědomé sólo, které zakončil přesnou střelou mezi Vackovy betony a už to bylo jen o gól - 1:2. Hradečtí vycítili, že to nemusí být všechno, a v dalších minutách se nastěhovali do útočného pásma. Ani Radek Pilař z dorážky, ani Miroslav Hylena v přečíslení ale srovnat nedokázali.

Běžela 52. minuta, když se Hradec při své územní převaze zapomněl v útočném pásmu a to se mu stalo osudným. Dukla totiž ujela ve dvou na jednoho a Lukáš Anděl svým druhým gólem v utkání znovu posunul Jihlavu do dvoubrankového vedení - 1:3. A když šli v 56. minutě domácí do tří, na drama to už vůbec nevypadalo.

Přesto ještě svěřenci Petra Luštince vykřesali jiskřičku naděje. V klasickém oslabení se puku ujal Radek Pilař, nádherně obkroužil jihlavského obránce a následně i brankáře a v pádu zakončil do odkryté brány - 2:3. Východočeši ještě v posledních okamžicích vytvořili obrovský tlak umocněný hrou bez brankáře, jenže za záda Davida Vacka si už žádný z jejich kotoučů cestu nenašel. Všechny body si tak na Vysočinu odvezli hosté.