3:6
(2:4, 0:1, 1:1)

Mladší dorostenci na lídra tabulky nestačili, podlehli 3:6

17.11.2011 / Diana Váňová

Již od první minuty bylo jasně vidět, že nepřijel jen tak ledajaký soupeř, ale lídr tabulky. Letci si během úvodních dvanácti minut vypracovali slušné tříbrankové vedení. Domácím se sice podařilo snížit, ale na větší odpor, který by dorovnal náskok soupeře, se nevzmohli. Za Duklu se 12 sekund před koncem první třetiny trefil Lukáš Anděl, který si vytvořil i několik dalších pohledných akcí. Letňany však ve čtvrtek zaslouženě vyhráli 6:3.
17.11.2011 11:45, Extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Kochánek, Sobotka, Pospíchal, Reiterman, Dörrer, Wasserbauer - Kašpar, Anděl, Dvořák - Šebesta, Hubert, Tůma - Zayml, Bambula, Salát
3

HC Letci Letňany

Kosina - Kučera, Štosek, Zeliska, Starosta, Staněk, Vyšín - Honetschläger, Čapek, Kroh - Kulda, Dyrynk, Karabáček - Horák, Polák, Poljanyčka - Picálek
6
Branky a nahrávky: 15. Tůma (Dörrer), 20. Anděl (Kašpar, Dvořák), 49. Salát (Bambula, Zayml) - 1. Kroh (Kučera), 6. Karabáček, 12. Kulda (Karabáček), 20. Dyrynk (Karabáček), 35. Karabáček, 52. Karabáček (Kučera). Rozhodčí: Dostál - Horký, Zháňal. Vyloučení: 1:5, navíc Poljanyčka (LET) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 22:48. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Letňany do zápasu vkročily mnohem lépe, prvních deset minut Duklu jasně přehrávaly. Utkání dostalo rychlý spád, když Ondřej Kroh otevřel skóre hned v první minutě. I v dalších sekundách bylo jasné, že Letci nenechají nic náhodě. Po několika šancích rozvlnil síť za Vackem výborně hrající Václav Karabáček. Do třetice ohromil Jihlavské Vojtěch Kulda, který využil toho, že se domácí brankář nestačil přemístit, a pálil do poodkryté branky. Poté ale Letňany faulovali a Jihlava si poprvé vyzkoušela přesilovou hru. Pár vteřin po začátku početní výhody se přesně trefil Jakub Tůma. Ovšem první vyloučení na straně Dukly také znamenalo příležitost pro hosty, kteří se jí s chutí chopili. Tomáš Dyrynk si před bránou chytře počkal na přihrávku a zase navýšil náskok Letců. Pár vteřin před koncem úvodní třetiny se ale před hostujícího Kosinu namačkali hráči, a tak brankář, který přes houf mladíků moc neviděl, musel lovit střelu Lukáše Anděla z branky.

Kdo čekal, že bude prostřední třetina opět plná gólů, musel být trošku zklamán. Oba týmy ovšem přidaly na kvalitě hry. Tato dvacetiminutovka patřila hlavně Václavu Karabáčkovi, který se jako jediný dokázal trefit. Jeho gól patřil k nejpohlednějším momentům zápasu; mladík před Vackem zvedl puk do výšky a nádherně trefil vršek branky. I jeho další akce stály za pohled, stav utkání už se ale nezměnilo.

Také v poslední třetině se dlouho hrálo bez gólu, až ve 49. minutě vykřesal jiskřičku naděje Daniel Salát. O tři minuty později ovšem opět zaúřadoval Václav Karabáček, který si ve čtvrtečním utkání připsal celkem 5 bodů (3 góly, 2 asistence). Obdivuhodný výkon tohoto mladíka také ocenili oba trenéři. Letci přestříleli Jihlavu a odvezli si do hlavního města vybojované 3 body.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Jihlava): Dnes přijel velice silný soupeř, ofenzivně naladěný, což také hráči prokázali. Hlavně hráč Karabáček, který má průměr 4 body na zápas. Na druhou stranu, když jsme se nebáli a bruslili, tak byli pasáže, které byly vyrovnané. Soupeř vyhrál zaslouženě, ale dokázali jsme si, že když se nebudeme bát, můžeme hrát s každým.

František Kučera (Letňany): Samozřejmě jsme s výhrou spokojeni, žádné utkání v dorostenecké lize není jednoduché. Myslím si, že jsme byli v ofenzivní části lepší. V týmu máme výraznou individualitu – Václava Karabáčka, v dnešním zápase dal tři branky, na něm máme ten úspěch trochu postavený. Jihlavu jsme přehráli touto naší ofenzivní doménou.