3:13
(1:5, 1:5, 1:3)

Kometa porazila vysoko jihlavské mladší dorostence

01.12.2011 / Vojtěch Vopat

Čtvrteční utkání mladších dorostenců proti Kometě se domácím vůbec nepodařilo. Už po první třetině bylo vidět, že prohra bude vysoká. Domácí se nenechali úplně zahanbit a góly se podařilo dát Michalu Kašparovi, Davidu Hubertovi a Jiřímu Bambulovi. Utkání nakonec skončilo za stavu 3:13.
01.12.2011 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Adam (20. Škarek) - Dörrer, Kochánek, Wasserbauer, Pospíchal, Pražák, Sobotka - Zayml, Kašpar, Bambula - Reiterman, Hubert, Dvořák - Salát, Najman, Tůma
3

HC Kometa Brno

Ptáček (40. Krček) - Koch, Šnajnar, Hájek, Štancl, Švejda, Gotthard, Kališ - Dvořák, Boltvan, Dymáček - Koblížek, Biolek, Balaštík - Jenyš, Marcello, Garčic
13
Branky a nahrávky: 4. Kašpar (Zayml), 40. Hubert (Reiterman), 49. Bambula (Wasserbauer) - 3. Štancl (Dymáček), 5. Boltvan (Dvořák), 12. Koblížek (Biolek), 16. Garčic (Švejda), 19. Jenyš, 25. Koblížek (Balaštík, Štancl), 33. Hájek (Biolek), 34. Koblížek (Biolek, Balaštík), 37. Marcello (Gotthard), 38. Koblížek (Balaštík, Biolek), 46. Boltvan (Dymáček), 56. Koch (Boltvan), 57. Jenyš (Garčic). Rozhodčí: Pokorný - Karásek, Kotlík. Vyloučení: 5:5, navíc Kašpar (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 1:3. Diváci: 70. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:10, 2:11, 3:11, 3:13.

Průběh utkání

Na úvod utkání se ve svém vlastním oslabení trefil Patrik Štancl, který trefil puk mezi betony Adama. Netrvalo ani minutu a domácí vyrovnali. Michal Kašpar si zvedl puk a následně ho poslal za záda Ptáčka – 1:1. Dukla se však neradovala dlouho, protože k puku se dostal Jakub Boltvan, který následně přihrává na Filipa Dvořáka. Těsně před jihlavským gólmanem však posílá puk zpět na Jakuba Boltvana a ten už pouze trefuje poodhalenou bránu. Martin Biolek následně od modré přihrával na Radka Koblížka, který si kousek z mezikruží popojel a následně vymetl levou šíbenici jihlavské brány – 1:3.

To ovšem neměl být konec první třetiny. Jan Švejda střílel od modré, ovšem bránu těsně minul a kotouč putoval odrazem od mantinelu hned za Richardem Garčicem, který měl přámo před sebou volnou bránu. K závěru úvodní části se ještě trefil Pavel Jenyš, který ujel domácím ve vlastním oslabení a bez problémů prostřelil Adama – 1:5.

Hned na začátku druhé třetiny Radek Koblížek z kruhu trefil škvírku u vzdálenější tyčky. Libor Hájek a Radek Koblížek následně v 32. a 33. minutě prostřelili Škárka, stejně jako Antonio Marcello, který střílel z mezikruží a domácímu brankáři projel puk mezi betony – 2:8. Po čtvrté pak ještě Radek Koblížek prostřelil Škarka od modré čáry. Těsně u konce prostřední dvacetiminutovky se ještě ukázali domácí, když David Hubert trefil levou šibenici brány hostů – 2:10.

V poslední části čtvrtečního zápasu už tolik nepadaly góly. Za hosty se ještě trefil Jakub Boltvan do škvírky mezi bruslí gólmana a tyčky. Jiří Bambula se také radoval, když z mezikruží trefil prostor u pravé tyčky – 3:11. Utkání uzavřely góly Patrika Kocha a Pavla Jenyše. Po šedesáti minutách na světelné tabuli tedy svítilo skóre 3:13.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (trenér Jihlavy): „Bohužel jsme neměli v bráně Vacka, který nás hodně drží. To mužstvo nemá sílu, aby to odbojovalo bez gólmana, obránců, útočníka a ještě nám chyběla bojovnost. Dneska bylo Brno lepší."