2:3sn
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Mladší dorostenci vezou za výhru po samostatných nájezdech dva body z Kotliny

05.01.2012 / Richard Wagner

Do utkání vstoupili oba celky velice opatrně. Postupem času se však objevovalo stále více brankových příležitostí. Jako první se prosadili domácí Rebelové. Michal Kašpar ale dokázal ještě v úvodním dějství skóre srovnat. Ve druhé dvacetiminutovce se Dukle podařilo zápas otočit. Necelou minutu po začátku třetí třetiny ovšem domácí vyrovnali. Nerozhodný stav pak trval i po zaznění závěrečné sirény. Když ani nastavený čas o vítězi nerozhodl, přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch byli šťastnějším celkem hosté. Rozhodující nájezd proměnil Lukáš Zayml. Červenožlutí mladíci tak zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.
05.01.2012 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 21. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Vaněček - Polák, Vala, Nguyen, Osmík, Málek, Klofáč, J. Vacek, Bláha, Mendl, Krajcigr, Lacina, Kraučuk, Semrád, Bancíř, Kolouch, Nováček, Mäki, R. Zohorna
2

HC Dukla Jihlava

D. Vacek - Šebesta, Pospíchal, Hubert, Sobotka, Reiterman, Dörrer, Kašpar, Dvořák, Kochánek, Tůma, Bambula, Salát, Hrala, Svatuška, Půža, Port, Anděl, Zayml
3
Branky a nahrávky: 17. Bancíř (Polák), 41. Nováček (Bancíř) - 19. Kašpar (Salát, Půža), 34. Bambula (Zayml, Šebesta), rozhodující nájezd Zayml. Rozhodčí: T. Dostál - R. Horký, L. Rampír. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Úvod zápasu byl vlažný a příliš šancí nepřinášel, ale s ubíhajícími minutami začalo přibývat na tempu a množili se i brankové příležitosti. Jako první se prosadili domácí hokejisté. Mendlovo nahození na bránu bylo sraženo jihlavskými obránci do vzduchu a v prostoru pravého kruhu si chtěl puk stáhnout Martin Polák, jenž byl však sražen k zemi. Domácí hráč však ještě dokázal poslat v pádu puk na modrou čáru, kde čekal ve velkém nápřahu Marek Bancíř, jenž po ráně mezi nohy Vacka načal gólový účet zápasu. Ještě před koncem první části bylo vyrovnáno. Ze série několika šancí Dukly se ujala až ta, kterou načal nešťastný odraz puku od mantinelu při výhozu od Bláhy, když se puk dostal na hokejku Václava Půži, který hrací gumu nahrál Dominiku Salátovi a puk pokračoval na brankoviště do míst, kde čekal Michal Kašpar, pro nějž nebyl problém zacílit mezi tři tyče.

Druhou část začali aktivněji Rebelové a brankář Vacek musel řešit hned několik nebezpečných šancí domácí skvadry. Ta největší přišla, kdy Mäki spolu se svým spoluhráčem ujížděli 2 na 1, Mäki nahrával na svého kolegu, jenž by zakončoval do prázdné brány, ale strážce svatyně Jihlavy se převrátil a hokejkou dokázal puk zastavit. Postupem času si začali nebezpečné šance tvořit i Jihlavané. Ti vyrobili závar na brankovišti, kde operoval také domácí obránce Bláha bez hokejky. Ten nejprve padl do střely a následně se pokusil svou rukavicí poslat puk pryč od brankoviště, ale nešťastně trefil na hokejku Jiřího Bambuly, jenž puk zvedl pod horní tyčku.

Třetí třetinu načali domácí rychlou vyrovnávací brankou. Rebelové vyhráli vhazování a ke střele se kousek za modrou čárou odhodlal Marek Bancíř, jenž však trefil pouze pravou tyčku brány Davida Vacka, ale puk bleskově doklepl za jeho záda Filip Nováček. Rebelové byli během třetí třetiny velmi aktivní a zásobili Vacka mnohdy více než nebezpečnými střelami. Postupem času začaly domácím docházet síly a ke slovu se dostávali i jihlavští. Ale také Vaněček v domácí svatyni ukázal svůj um, a tak zůstal již výsledek nezměněn.

V prodloužení se nic zvláštního nestalo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Ty načal jihlavský Lukáš Anděl, jenž však nepřekonal Vaněčka mezi betony. Následně se rozjel domácí Lukáš Bláha, který se pokusil o efektní zakončení, když nabral puk na hůl v plné rychlosti a v rotaci chtěl puk zasunout mezi tři tyče, ale svým švihem minul bránu. Ihned po něm se rozjel jediný úspěšní střelec Lukáš Zayml, jenž si poslal Vaněčka na druhou stranu, objel jej a neomylně zakončil k tyči. Následně byl blízko ke srovnání Osmík, ale překonavši ležícího Vacka trefil pouze tyčku. Rozhodnout mohl Bambula, ale Vaněček si na jeho pokus zkušeně počkal a kryl jej lapačkou. Když se následně k nájezdu postavil Zohorna, tak měl na své holi osud celého zápasu. Domácí útočné eso však svůj nájezd nezacílilo mezi tři tyče a Jihlava tak rozhodla o svém vítězství.